23948sdkhjf

Habit Fashion Awards 2022: Här är finalisterna i Årets modebutik och Årets modevarumärke

De har chans att vinna Habit Fashion Awards 2022.

Juryn har nu enats om finalisterna i kategorierna Årets modebutik och Årets modevarumärke. De tre finalisterna i respektive kategori har chans att vinna Habit Fashion Awards – branschutmärkelsen som årligen delas ut av Habit.

Finalisterna i kategorin Årets modevarumärke härrör från Malmö, Borås och Stockholm.

Davida är Malmöföretaget som drivs av grundarbröderna Max och Kristian Holm. Med sin bas i naturmaterialet kashmir tar Davida det stickade modet vidare till bärbara plagg året runt för dam och herr, samt stickat för hemmet, i en organisk färgskala som klär de flesta. Under de senaste åren har varumärket vuxit med lönsamhet och har planer på att utveckla ytterligare produkter i nya högkvalitativa kvaliteter under ledning av varumärkets chefdesigner Sofie Forsberg.

Juryn Årets modevarumärke:
Louise Klarsten – vd och ägare, Colourhouse Scandinavia
Karla Opazo Lindblad – affärsutvecklare, Delogue PLM

Adrian Zethraeus – projektledare, Science Park Borås
Apollonia San Contreras – pr-chef, Thevea Brands Groups
Kajsa Åström – chefredaktör Habit Sko&Mode

Oas är nästa finalist. Varumärket grundades av Oliver Lundgren i Borås för tolv år sedan. Med stor framgång har grundaren byggt ett svenskt bad- och beachkoncept med basen i frotté-polos och badshorts i en lekfull och inspirerande mönsterbild. Enligt juryn andas varumärket skön livsstilskommunikation för den globala konsumenten med humorn som krydda. Oas har under året vuxit till nästan 60 miljoner kronor i omsättning och med lönsamhet. Är störst på herr, men kommer under hösten även att lansera damsortiment.

Den tredje finalisten i kategorin Årets modevarumärke är skovarumärket Flattered från Stockholm, som för två år sedan kompletterade produktportföljen med väskor och accessoarer. Enligt juryn har Flattered hittat en klassisk stil och det nutida modets nyckel till bärbara skor och stövlar till vardag och fest. Kommunikationen är lågmäld och elegant med kvalitet i fokus, där produktion i Portugal och Spanien ger en extra touch. Under tre år i följd har företaget levererat en tillväxttakt på drygt 90 procent och växer sedan 2020 med lönsamhet. Sedan 2017 är Anna Johansson varumärkets designer och kreativa chef.

De tre finalisterna i kategorin Årets modebutik är dammodebutiken Malin Store i Eskilstuna, herrbutiken Boys to men (Boys2Men) i Falkenberg och Sivletto i Stockholm.

– Tre mycket kompetenta butiker som har gått stärkta ur de utmaningar som präglar branschen och marknaden, säger en enig jury.

Jury Årets modebutik:
Gabriel Duke – vd, Sveriges textilhandlare
Anders Runed 
– grundare, Fashion Lifestyle modeagentur
Carolina Henning 
– vd, Private Shopper
Patrik Sonesson 
– Sverigechef, Zalando/Connected Retail

Freddy Bustos – mediechef, Habit Sko&Mode

Malin Store i Eskilstuna, som drivs av Malin Roos, har genom sin lokala kännedom, nära kundkontakt och noga utvalda varumärkesmix inom damsegementet klarat sig igenom pandemin på ett utmärkt sätt.

Falkenbergbutiken Boys to men som Henrik Forssell har grundat och äger, rider inte bara på sommarsäsongerna och sommargästerna utan attraherar kunder från hela Halland året om.

Den tredje finalisten är Roger Sundströms och Fredde Martins butik Sivletto. Genom passion, unikitet och genuinitet har duon, enligt juryn, skapat ett framgångstikt koncept med tidlösa och traditionella produkter. Stockholmsbutiken har nyligen även fått en systerbutik över sundet, nämligen i Köpenhamn.

Vinnarna i respektive kategori avslöjas under Habits heldagarsseminarium Habit Modebranschens Dag i Göteborg den 6 oktober där en rad modebranschprofiler och experter bland annat fokuserar på var modebranschens tillväxt finns framöver.

Läs mer här om Habit Modebranschens Dag och Habit Fashion Awards.

Anmäl dig här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112