23948sdkhjf

VRG:s vd-byte: "När ett batteri tar slut måste det ersättas av ett annat"

Styrelseordförande Ulf Eklöf om Jonas Ottossons beslut att lämna vd-posten.

På måndagsmorgonen blev det känt att Jonas Ottosson lämnar vd-posten i sko- och accesssaorkoncernen VRG i juni efter fyra och ett halvt år på posten.

Venue retail groups styrelseordförande Ulf Eklöf säger till Habit att beslutet att lämna var Jonas Ottossons egna.

– När ett batteri tar slut måste det ersättas av ett annat och det är i det läget vi är nu. Genom den förändringen så får bolaget ny energ i form av att en ny vd. Det finns inte så mycket mer att säga om det eller om rekonstruktionen i nuläget. Jonas Ottosson kör som vi tidigare meddelat vidare fram till den 30 maj, säger Ulf Eklöf, styrelseordförande, till Habit.

I och med att Jonas Ottossons beslut att lämna sko- och accessoarkoncernen blev offentligt på måndagsmorgonen så har rekryteringsprocessen att finna en ny vd inletts.

Sedan i november i fjol befinner sig VRG i rekonstruktion och i februari beviljade Stockholms tingsrätt om förlängd rekonstruktion i ytterligare tre månader.

– Nu är vi inne i andra perioden av rekonstruktionen och vi har gott hopp om framtiden och ser tydliga tendenser till att det förändringar vi gjort och gör blir en vändning för VRG. Sedan ställer coronaviruset naturligtvis till det men det gör det för alla och vi tar allt från dag till dag. Jonas Ottossons beslut att lämna har inget med rådande omständigheter att göra, säger Ulf Eklöf.

Sedan rekonstruktionen inleddes har Venue retail group enligt Ulf Eklöf stängt mellan 5 och 10 butiker. Några ytterligare butiksstängningar är enligt styrelseordföranden inte planerade i nuläget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078