23948sdkhjf

Vd lämnar VRG

Jonas Ottosson kliver av vd-posten efter drygt fyra år.

Jonas Ottosson har beslutat att lämna sin befattning som vd och koncernchef för Venue Retail Group, med de helägda kedjorna Accent, Morris och Rizzo,  den 1 juni 2020, heter det i ett pressmeddelande.

Han lämnar posten efter fyra och ett halvt  år.

Sko- och accessoarkoncernen, som omfattar 114 butiker i Sverige och Norge, har befunnit sig i rekonstruktion sedan den 20 november i fjol.

I mitten av februari ansökte, och beviljdaes  koncernen om förlängd rekonstruktion men antydde i samband med det att  "förutsättningarna för att nå ekonomiskt stabilitet är goda och bolagets prognos är att likviditeten är tillräcklig för genomförandet av nödvändiga förändringar av verksamheten".

”Som tidigare kommunicerats innefattar rekonstruktionsplanen att bolaget kommer att ställa om verksamheten till att fokusera på de butiker där lönsamheten är som högst, utveckling av åtgärder som ökar försäljningen samt genomföra kostnadsbesparingar, heter det i pressmeddelande och bolaget bedömmer att det ska vara möjligt att bringa ekonomiskt stabilitet i koncernen framgent och effekterna av de vidtagna åtgärderna kommer successivt".

I februari uppav VRG att koncernen under de kommande tremånadersperioden ska ta fram ett ackordsförslag som ska erbjudas de oprioriterade borgenärerna.

Habit har sökt styrelseordförande Ulf Eklöf för en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125