23948sdkhjf

Morris Stockholm skiftar vd och letar ny butikslokal

Modebolaget letar inte bara nytt butiksläge i Stockholms city utan även ny vd då Magnus Åberg lämnade posten i slutet av juni i år.

I slutet av juni, den 26:e, lämnade Magnus Åberg vd-stolen i modebolaget efter knappt två år på posten.

I ett pressmeddelande heter det att ”styrelsen i JM Alsen Design AB och vd Magnus Åberg har idag enats om att Åberg lämnar sin position i bolaget med omedelbar verkan”.

Styrelseordförande och vd i holdingbolaget, Nina Olufsen, har tillträtt som tillfördordnad vd fram till att en efterträdare till Magnus Åberg är på plats.

- Sedan vi kom in som ny huvudägare har Magnus lett sällskapet genom en krävande period. Utvecklingen i branschen sker snabbt och vi ser nu behov av att få in en vd med en annan typ av erfarenhet och kompetens för att realisera bolagets potential. Vi är därför mycket nöjda med att ha Nina Olufsen ombord. Nina har mycket relevant bakgrund för att ta nästa steg med bolaget och vi är övertygade att hon kommer att göra ett mycket bra jobb, säger Dag Teigland, vd för norska Holta Invest som förvärvade 60 procent av modebolaget av grundarna Jan och Eva Alsén i juni i fjol.

Grundarna är även fortsatt delägare i modebolaget.

Magnus Åberg utsågs till vd den 30 maj 2017 och klev på under hösten samma år.

I veckan, den 15 augusti stänger Morris Stockholm butiken på Humlegårdsgatan 19 i Stockholm efter sju år på adressen. Anledningen uppges vara att modebolaget vill finna ett nytt läge i Stockholms city för de tre koncepten Morris Orange, Morris Heritage och Morris Lady.

Morris har stora ambitioner för varumärket och en stark tro på betydelsen av att ha en egen butik på vår hemmamarknad Stockholm. Vi bör vara synliga och tillgängliga för våra kunder oavsett var de vill hitta oss och förstår vikten av att ha egna butiker som en viktig del av distributionen tillsammans med skickliga återförsäljare och e-handelskanaler. För att butiken ska spegla varumärket och för att säkerställa att vi kan ge våra kunder rätt servicenivå är det absolut nödvändigt att vara på rätt plats och i en bra lokal. Därför väljer vi att stänga butiken för och öppna i för oss ett mer relevant läge när vi nu satsar framåt, säger  Nina Olufsen, tillförordnad vd för Morris Stockholm i en kommentar.

Morris Stockholm öppnade under våren en flaggskeppsbutik på Södra Larmgatan 16 i Göteborg. Därtill har modemärket butiker på NK i Stockholm och Göteborg samt i Hede Fashion Outlet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078