23948sdkhjf

Morris med ny huvudägare – ska satsa internationellt

Nya norska storägaren ska etablera klädmärket på nya marknader.

Grundarna Jan och Eva Alsén har sålt 60 procent av J.M Alsén Design AB, som äger Morris Stockholm, till norska Holta Invest. De själva behåller resterande 40 procent av klädmärket, som lanserades 2004.

– I Holta Invest har vi nu funnit en partner som verkligen förstår vad Morris står för och som tillför kompetens, kapacitet och kapital vilket säkrar vår fortsatta planerade expansion. Det känns fantastiskt att vi nu med hjälp av Holta Invest kan få se Morris fortsätta utvecklas på ett bra sätt, säger Eva Alsén.

I dag säljs Morris kläder i 270 butiker i Sverige och Norge. Nu ska man expandera ytterligare med hjälp av sin nya huvudägare.
Nästa steg är att fortsätta att etablera bolaget på fler marknader, i första hand i Finland och Danmark, men också internationellt, och för det behövs en annan typ av kompetens.

Holta Invest är sedan tidigare investerare i klädbranschen med flera varumärken internationellt, till exempel Active Brands där varumärken som Kari Traa, Björn Dählie och Bula huserar.

Jan och Eva Alsén blir kvar i styrelsen och agera rådgivare till nya ägarna,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063