23948sdkhjf

Morris lägger ned dammodelinjen

Läggs ned efter sju år när modebolaget lägger allt fokus på kärnprodukten.

Modemärket Morris Stockholm, grundat 2004, har tagit beslutat om att att lägga ned dammodelinjen Morris Lady Collection med omedelbar verkan. 

Sista kollektionen för dammodelinjen blir en mindre kollektion som släpps i maj.

Morris Lady grundades 2013 och i fjol uppgav modeföretaget, i samband med tillsättningen av en ny designer, att utvecklingen av dammodekollektionen varit stadig sedan starten och att linjen stod för ungefär en tredjedel av företagets totala omsättning. 

Trots det väljer nu modebolaget att gå tillbaka till kärnprodukten och  fokusera på herrmodelinjerna.

Given uppges inte vara en effekt av pågående coronapendemi utan beslutet är en del i en tillväxtstrategi modebolaget arbetet utifrån sedan sommaren 2019 och  där stort fokus ligger på varumärkesbyggandet framgent. 

"Morris Stockholm har sedan sommaren 2019 kartlagt en tillväxtstrategi för företaget, drivet av ett starkt varumärkeserbjudande till våra konsumenter, och en kompetent och driven organisation och ledning för att få saker att hända", uppger modebolaget i ett pressmeddelande.

-Vi tror att det nu mer än någonsin är avgörande att vara tydlig och konsekvent i  varumärkeserbjudande och med vilka vi är. Framöver går vi tillbaka till våra rötter och vår kärnverksamhet. Det med en vision att vara det självklara valet för den medvetna mannen och genom att klä honom i en tidlös, klassisk stil,kan vi vara stolta över att kunna erbjuda honom högkvalitativa produkter och härliga Morrisstunder genom att ha rätt kompetens internt, starkt partnerskap i hela vårt värdekedja och nära koppling till våra kunder, säger Nina Olufsen, vd, i en kommentar.

Sommaren 2018 sålde Morris Stockholms grundare Jan och Eva Alsén  60 procent av J.M Alsén Design AB, som äger Morris Stockholm, till norska Holta Invest.

I augusti i fjol lämnade tidigare vd Magnus Åberg posten efter två år och då gick tidigare styrelseordförande och vd i holdingbolaget, Nina Olufsen, först in som tillfördordnad vd men är nu vd för det Boråsbaserade modebolaget. I samma veva stängde modebolaget butiken i Stockholms city.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093