23948sdkhjf

Wacay i konkurs

Ytterligare ett modemärke har gått omkull. Var i höstas del i uppmärksammat showroomshoppingkoncept.

Den 28 maj försattes modemärket Wacay Weekend Adventure Company i konkurs vid Göteborgs tingsrätt.

Bolaget grundades 2016 av trion Magnus Liljeblad, Jonas Eriksson och Evelina Bryngelsson och lanserade de första plaggen våren 2017. Magnus Liljeblad klev senare av satsningen och är numera vd för Henri Lloyd.

Wacay Weekend Adventure Company lanserades via den egna webbutiken och har haft som affärsmodell att sälja via egna digitala kanaler, också med hjälp av fysisk miljö hos Vallgatan 12 i Göteborg och Åhléns city i Stockholm, men på måndagen låg sajten nere och var ”tillfälligt stängd”. 

Initialt togs digital kompetens och backning in från Wellstreet och bolaget tog i oktober 2017 in 4,5 miljoner kronor i extern finansiering för att möjliggöra satsningen.

Pengarna kom från bland annat från Wellstreet, entreprenören Alexander Hars och Thommy Nilsson, som tidigare arbetat som vd för Kappahl och JC samt med Kavat och XXL, och därtill fanns Josef Lind tillsammans med en icke namngiven investerare i investeringsgruppen.

Varumärket var också del i den uppmärksammade digitala retailsatsningen The Fitting Room i Nordstan i Göteborg i höstas. 

Till Habit säger konkursförvaltaren Stefan Skeppstedt, Ackordscentralen, att han har gott hopp om en lösning då skulderna till borgenärer som bank, Almi och leverantörer inte är så stora och att värdet på lagret är stort;omkring 5,8 miljoner kronor.

Stefan Skeppstedt hoppas nu hitta en köpare till varumärket, lagret och webbutiken och säger att externa intressenter har hört av sig men att konkreta bud är svåra att lägga innan lagret är helt genomgånget. Konkursförvaltaren lägger också till att märket är nära förknippat med grundarna Jonas Eriksson och Evelina Bryngelsson och duon hoppas också enligt konkursförvaltaren på en fortsättning.

– Det tar tid att etablera ett varumärke och få snurr på försäljningen och när då också ägarbilden som i det här fallet är tämligen spretig kan det bli svårarbetat. Men jag ser inte det här som någon katastrof och i ett sådant läge kan en konkurs göra att man får möjlighet att rensa upp och hitta nya vägar framåt, säger Stefan Skeppstedt till Habit.

De faktum att Wacay också arbetat med ett tidlöst och hållbart mode gör att Stefan Skeppstedt tycker att det finns fina värden i lagret.

Bolaget hade enligt Alla bolag en omsättning på drygt 1,5 miljoner kronor 2018 men gjorde förlust om nära 5,5 miljoner kronor samma år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109