23948sdkhjf

Kedjans nya ägare: ”Ger Indiska förutsättningar för en fortsatt tillväxtresa”

Dessutom har ny tillförordnad vd utsetts.

Färna Invest AB. Så heter det nya ägarbolaget som har köpt Indiska Magasinets tillgångar från konkursboet. Det framgår i ett pressmeddelande. Färna Invest, med en omsättning på över 700 miljoner kronor, är ett investmentbolag som är grundat av entreprenören Gerald Engström, som också är bolagets ägare. 

Det nyförvärvade bolaget byter namn till Indiska 1901, vilket är året då Indiska bildades. Förutom nytt namn är tanken att kedjan ska drivas vidare med samma koncept och att butikerna fortsätter hålla öppet samt att e-handeln, som är nedsläckt, kommer att dras igång igen.  

Detta är Gerald Engström:
Bodenfödde Gerald Engström, 74, är gymnasieingenjören med studier i ekonomi vid Stockholms universitet som byggt upp ett miljardimperium genom sina industriföretag. 26 år gammal uppfann han kanalfläkten som lade grunden till ventilationsföretaget Systemair för vilket han var vd och koncernchef mellan 1974 och 2005. Systemair har idag verksamhet i 54 länder. Under de senaste åren har Gerald Engström även varit storägare i det elektro-mekaniska tillverkningsföretaget Hanza samt en av flygbolaget SAS största ägare. 

Den nya ägaren säger i en kommentar att Indiskas innevarande år har utvecklats väl, och hänvisar till att butiksförsäljningen har ökat med 20 procent och  e-handeln med 40 procent.  

– Med en stärkt finansiell situation är jag förvissad om att leverantörer och samarbetspartners kommer att känna ökad stabilitet i relationen till Indiska. Det kommer också ge Indiskas engagerade och kunniga medarbetare arbetsro. Sammantaget bedömer jag att det ger Indiska förutsättningar för en fortsatt tillväxtresa, säger den nya ägaren, Gerald Engström, i en kommentar.

Eva Kaijser har utsetts till tillförordnad vd.

– Med en ny, finansiellt stark ägare, kan Indiska blicka framåt och fokusera på att ge kunderna tillgång till det fina sortimentet. Särskilt inspirerande ska det bli att snart få ut Indiskas jul- och nyårskollektion i butikerna. Den våg av värme Indiska har mötts av från lojala kunder under den här turbulenta tiden och den lojalitet och kämpaglöd Indiskas medarbetare har visat upp gör att vi ser med tillförsikt på framtiden, säger Eva Kaijser, i en kommentar.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078