23948sdkhjf

Metaverse i fokus på Habits branschdag: "Tänk stort, men starta i det lilla formatet"

Habit Modebranschens Dag rivstartade med framåtblickar och om hur Metaverse kan förändra modevärlden. – När Internet startade trodde många att det bara handlade om att göra en kopia av butiken. Man förstod inte hur stort det var och likadant är det nu i ingången till metaverse, säger Olivia Johansson från Accenture, som var en av talarna under dagen.

Habit Modebranschens Dag är igång i Göteborg och inleddes med att Achim Berg från Mckinsey berättade det senaste om utmaningar och möjligheter branschen står inför.
– Vi ser en recession framför oss de närmaste 6 till 18 månaderna, men för att inte missa tåget när ekonomin vänder är det viktigt att inte dra ner på investeringar i teknik och digitalisering, säger han.

Till en del handlar det om metaverse, som är en länk mellan den fysiska och den digitala världen. Enligt Mckinseys rapport kan företag i modebranschen genom att satsa på metaverse få tillbaka minst fem procent i vinst.

Modevärlden tar allt större kliv in i den digitala världen. Märken som Gucci och Balenciaga säljer kläder anpassade för avatarer och nyligen hölls världens första digitala modevecka.

Olivia Johansson från Accenture förklarade att vi bara ser början av utvecklingen med avatarer och 3D-teknik. Att kunder kan prova plagg i digitala showrooms är en del. Liksom smarta speglar i butiker som gör det möjligt för konsumenter att se sig själv i kläder utan att prova dem.

Exempelvis H&M som testar speglarna i sina Cos-butiker.
– För att spara tid för konsumenter, men också något som gör det enklare att våga testa kombinationer man kanske inte vågat ta på sig fysiskt eller att man vill leka med olika identiteter, säger Olivia Johansson.

Utvecklingen går mot att speglar och avatarer sprids även till mindre företag.
– Tänk stort, men starta i det lilla formatet och lägg sedan upp din strategi, tipsade Nicklas Jakobsson från Suteki, en annan av förmiddagens föreläsare.

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modebranschens Dag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079