23948sdkhjf

Kristina Lindhe instiftar mentorpris – uppmanar kvinnor att tänka större och ta för sig

Lexington Companys grundare och kreativa chef vill stötta och inspirera till ökat kvinnligt entreprenörskap.

Kristina Lindhe, grundare och kreativ chef på Lexington Company, instiftar mentorskap i sitt namn, Kristina Lindhe Mentorship, för att gynna och stötta kvinnligt entreprenörskap. 

Ansökningsperioden öppnar passade nog på internationella kvinnodagen, den 8 mars, och vinnaren får under ett års tid ta del av Kristina Lindhes erfarenheter och där hon kan agera bollplank, se över affärsplan samt vara behjälplig bland annat gällande presentationer och offerter. 

– Det har alltid funnits drivna kvinnor med affärsidéer därute, nu kanske mer än någonsin, och därför är det så viktigt att inspirera och uppmana kvinnor att tänka större, ta för sig och våga satsa. Jag tar tillfället i akt att stödja några av dessa kvinnor genom ett mentorskap, något jag själv hade önskat när jag startade. Att tro på sig själv och sin idé kan ibland vara en riktig utmaning och då kan tips och råd från en person med liknande erfarenhet vara guld värda, säger Kristina Lindhe, grundare, vd och kreativ chef, Lexington Company i en kommentar.

Förutom vägledning och uppbackning får vinnaren för även motta ett utvecklingsstipendium för eget företagande om 75 000 svenska kronor.


Stipendiaten utses av Kristina Lindhe tillsammans med en jury bestående av Ashkan Pouya, företagsledare och medgrundare Serendipity Ixora, Stina Bergfors, entreprenör och medgrundare United Screens samt Sofia Kacim, medgrundare HER Online Network.

 För att komma ifråga ska den som ansöker ha startat och driver företag med sunda finanser som är registrerat hos bolagsverket i Sverige. Även om Kristina Lindhe själv verkar i mode- och inredningsbranschen  kan vinnaren verka även i andra branschen men kravet är även att vinnaren ska vara ostraffad samt identifiera sig som kvinna. 

Ansökningsperioden för mentorsprogrammet pågår mellan 8 mars och 30 april. Stipendiet delas ut vid en digital ceremoni den 8 juni.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078