23948sdkhjf

Habit trotsar krisen med seminariedag och Habit Fashion Awards

Vem föräras priset Årets modebutik, Årets logistiklösning och Årets denimleverantör? Branschpriserna delas ut i samband med Habit Modebranschens Dag i november i Stockholm.

För att citera Indiskas vd Karin Lindahl: Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Inte i år i alla fall. Under 2020 pausas Habit Modegalan för att i stället komma tillbaka med full kraft 2021.

Men Habit glömmer för den skull inte bort branschens alla hårt arbetande företag och personer, särskilt inte i tider som dessa. Därför fortsätter Habit att prisa de bästa i branschen, men i ett mindre format, under nya former och nytt namn: Habit Fashion Awards.

Prisceremonin sker i samband med seminariedagen Habit Modebranschens Dag, som arrangeras i Stockholm den 19 november i Stockholm. Under dagen delas även två modestipendier ut.

– Mitt i denna oförutsedda kris som drabbar modebranschen särskilt hårt är det viktigare än någonsin att erbjuda ett kreativt och inspirerande forum för att lyfta och dryfta branschfrågor, och inte minst att uppmärksamma och lyfta delar av branschen med en prisceremoni, säger Habits chefredaktör Kajsa Åström.

Kategorier i Habit Fashion Awards är: Årets logistiklösning, Årets denimleverantör och Årets modebutik. DHL, Calik Denim och Svensk Handel är partner till kategorierna.

Mikael Sandström, ordförande i Svensk Handel Stil, sitter i juryn för Årets modebutik.
-- Ett tungt vägande kriterie i år kommer att vara hur man som företag och butik har lyckats hantera coronakrisen, och hur man kommer att utvecklas framåt eftersom ingenting kommer att vara sig likt efter pandemin, säger han. 

Dagen börjar med Habit Modebranschens Dag. Temat är ”The power of fashion – branschens väg framåt”. Publiken kan bland annat lyssna till Mellby Gårds vice vd Thomas Gustafsson, tidigare H&M-medarbetaren och strategiska rådgivaren Jörgen Andersson samt Anna Teurnell, chefdesigner på Arket och vinnare av Årets Designer på Habit Modegalan 2019.

För biljetter till Habit Modebranschens Dag och Habit Fashion Awards

Läs om Habit Fashion Awards här

Nominera ditt företag eller någon annan aktör som du tycker gör ett bra jobb här

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079