23948sdkhjf

Utlyser stipendier till nya designtalanger

När marknaden skakar som mest vill Salomon Dahan, vd för House of Saki, ingjuta hopp och framtidstro i nästa generations designer. Vinnarna prisas på Habit Fashion Awards.

När konkurserna och rekonstruktionerna haglar tätt välkomnas med all säkerhet Salomon Dahans initiativ med öppna armar. Salomon Dahan, som har arbetat i modebranschen i 40 år och som har grundat House of Saki – där Saki Sweden, Stand Studio och Rock and Blue ingår – funderade länge på hur han skulle kunna göra något för branschen. Han kom fram till att ett stipendium kunde vara en bra sak både för branschen och främst för de modestudenter vars framtid ter sig osäker, särskilt i dessa dagar.

Men det blev inte bara ett stipendium utan två på 30 000 respektive 40 000 kronor.

Läs också: Stand Studio breddas

– Jag vill skapa möjligheter för nya talanger att komma fram, säger Salomon Dahan till Habit. Jag vill ge de som går på modeskolorna en chans att hamna rätt efter examen. Vi har en jobbig tid framför oss och det är inte lätt att komma in på arbetsplatser i dag. Därför är stipendierna ett sätt att sätta fart på aktiviteterna inom modeindustrin och uppmuntra till samarbete med designskolorna.

– Nu kom tyvärr pandemin i vägen, men vi vill inte backa från det här. Läget gör att ett initiativ som detta behövs mer än någonsin, säger Salomon Dahan.

Avsändaren till stipendierna är Rock and Blue som har ett starkt arv inom läderhantverk. Stipendierna kan sökas av designstudenter i både Sverige och Danmark, och vinnarna kommer att prisas under Habit Modebranschens Dag med Habit Fashion Awards den 19 november i Stockholm. Vinnarna kommer att ta fram ett eller flera plagg som presenteras vid prisutdelningen.

– Jag hoppas att detta kan skapa engagemang och aktivitet hos modeskolorna. Vi har enorma möjligheter inom bolaget. Alla kunskaper som eleverna har investerat i under så många år måste realiseras. Och vi vill inte minst uppmuntra förnyelse. Det behövs, säger Salomon Dahan.

Läs mer om stipendiet och ansökan här. 
Läs mer om Rock and Blue och House of Saki här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094