23948sdkhjf

Hon är Årets designer

I förra veckan delades utmärkelsen ut på Habit Modegalan.

Vad utmärker Arkets design?

– Vi jobbar med produkter som kan passa många människor i många tillfällen i livet och som stannar kvar länge i garderoben. Vi blir bättre och bättre på att jobba med hållbarhet, vilket uppskattas av kunderna, säger Anna Teurnell, chefdesigner på Arket. Varje produkt hos Arket ifrågasätts, berättar Anna Teurnell.
– Håller den länge, kan man ha den länge i sin garderob, passar den många, kan den bli en favorit? Kan den inte det då passar den inte hos oss.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Först och främst att få göra en produkt som man själv tycker väldigt mycket om och som jag står för. Produkten är det viktigaste, men vi vill också ge något mer, som att skapa en miljö runt produkten; ett härligt ställe att vara, där man får inspiration, där det luktar nybakade bullar eller där man kan få ett gott kaffe. Teamarbetet kring det är oerhört viktigt. Det är väldigt roligt att få jobba med så många människor med olika erfarenheter, som jobbar med hem och restaurang. Vår idé är ju att skapa en modern marknadsplats med ett rikt och härligt sortiment, där kunden tycker om att vara. Att bygga det tillsammans med andra människor är kul.

De övriga nominerade i kategorin var Stand Studio och Totême. 

Motivering ”Vinnaren har på kort tid blivit en central aktör i det svenska modelandskapet. Transparent produktion parat med medvetet materialval och långsiktig formgivning ger varaktiga produkter. Här utgår designen från bärarens behov, snarare än viljan att driva försäljning genom snabba trender. Tillsammans med en nytänkande butiksidé skapas ett koncept väl värt att inspireras av.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081