23948sdkhjf

Vividye och Köpenhamns modevecka semifinalister i EU-tävling

Kvalar in bland totalt 30 semifinalister.

Habit har tidigare skrivit om Europeiska kommissionen tävlingen European Social Innovation Competition där man med årets upplaga sätter fingret på hållbart mode. 

Under temat Reimagine Fashion:Changing behaviours for sustainable fashion eftersöks projekt, som är i tidigt skede, som väntas förändra de sätt vi producerar, köper, använder och återvinner mode och som uppmuntrar till en mer hållbar förändring av konsumentbeteenden.

Nu har 30 semifinalister utsetts och bland dem finns Copenhagen Fashion Week och svenska Vividye. 

Köpenhamns modevecka har valts ut som semifinalist för deras ambition  att återuppfinna Copenhagen Fashion Week genom att införa minimikrav för hållbarhet för alla märken som vill delta  och därmed, enligt arrangören, övergå från att vara en traditionell modevecka till att bli en plattform för branschförändring.

Semifinalist är även Göteborgsbaserade Vividye som snart står redo att skala upp en ny, miljövänlig teknik för att färga och avfärga kläder. Vividyes teknik är  utformad för att underlätta borttagning av färg som man inte längre vill ha på textilien vilket ger möjligheten att omfärga gamla klädesplagg och förlänga livet på plaggen.

Även danska Rond som gör recyclade sulor av bland annat textilt spill är en av 30 semifinalister. Senare under året ska 30 semifinalister bli 10 finalister och i november utses tre vinnande bidrag.Mer information om finalisterna finns här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078