23948sdkhjf

Morris med ny designer

Morris Lady har en ny konceptdesigner med ett förflutet från Ellos och Gina Tricot.

I januari tillträder Moa Orrbacke tjänsten som konceptdesigner för Morris Lady. Hon ska arbeta tätt med Morris kreativa chef Linn Alsén och utveckla dammodekonceptet vidare.

Moa Orrbacke kommer närmast från Ellos och arbetade dessförinnan hos Gina Tricot.

- Vi vill fortsätta den positiva utveckling vi haft av Morris Lady och tror att både Moas personlighet och erfarenhet kommer att bli mycket värdefull för Morris Lady. Hon har en stark, bra känsla för vår stilbildning och Morris som varumärke. Jag ser mycket fram emot att börja arbeta med Moa, säger Linn Alsén, kreativ chef i en kommentar till rekryteringen.

Morris Lady grundades 2013 och har enligt modeföretaget haft en stadig utveckling sedan starten. I dag står dammodedelen för ungefär en tredjedel av företagets totala omsättning.

- Vi beskriver Morris Lady som klassisk och tidlös i grunden, men med ett nyfiket sinne på tidens strömningar och fenomen. Vår lady är säker på sin smak och gillar att låna in attribut från herrgarderoben.

Boråsbaserade Morris Stockholm grundades av Jan och Eva Alsén 2004 och märket säljs i 270 modebutiker i Skandinavien där Sverige är största marknad. Varumärket designar och marknadsför tre olika koncept inom herr- och dammode. Bolaget omsätter drygt 160 miljoner kronor.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047