23948sdkhjf

Cavaliere ställer om produktion – syr munskydd och läkarrockar

Syr nu också munskydd och sjukvårdskläder i fabriken i Tjeckien.

Flera modeföretag har under coronapandemin ställt om för att producera bland annat munskydd och plagg som läkarrockar och skyddsplagg till sjukvården istället för modeplagg.

Ett av dem är Boråsbaserade modeföretaget Cavaliere vars drygt 90 anställda i den egna fabriken i Tjeckien till vardags tillverkar bland annat kostymer men som nu fått order på bland annat 28 000  munskydd, läkarrockar och andra plagg för sjukvårdspersonal i Tjeckien. Detta då behovet är stort och sjukvårdspersonalens kläder inte alltid hinner tvättas mellan arbetspassen.

– Vi stod i valet och kvalet om vi skulle stänga ner produktionen. Då fick vi en förfrågan från tjeckiska myndigheter om vi kunde hjälpa till med produktionen av ansiktsmasker och sjukvårdskläder, sa Sofia Frick, Cavalieres vd Sofia Frick till Borås Tidning häromdagen och lägger till att det är fantastiskt att kunna hjälpa till och att företaget samtidigt minskar sin ekonomiska skada och att de anställda på fabriken kan fortsätta arbeta.

Modeföretaget har också anmält till Socialstyrelsen i Sverige att man vid behov kan producera munskydd och skyddskläder till sjukvården här men Sofia Frick säger att bolaget i i nuläget inte tillverkar något till svenska myndigheter men att bolaget också är i kontakt med sjukvården i Tyskland.

Mellan sjukvårdsplagg och munskydd sys dock fortfarande kostymer men efterfrågan har minskat under coronapandemin.

- Just nu är vår efterfrågan väldigt låg och tyvärr drabbas ju butikerna också väldigt hårt och konkurserna blir fler. Därav syr vi enbart vanlig produktion som prover, Made To Measure och det som som måste fram. Vi kan komplettera någon storlek som saknas och detta gör vi då mitt emellan munskydd och sjukvårdskläderna, säger Sofia Frick, vd till Habit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.103