23948sdkhjf

Sir of Sweden köper skjortföretag

Förvärvar anrikt Boråsföretag.

Sir of Sweden har förvärvat skjortföretaget Oscar of Sweden från det estniska moderbolaget AS Sanger. Förvärvet skedde den 12 december då herrkonfektionsbolaget tog över samtliga aktier i skjortföretaget.

I ett pressmeddelande skriver Sir of Sweden att ”Sir och Oscar har en lång gemensam historik och delar ömsesidig värdegrund för varumärkena medans de har helt kompletterande varugrupper vilket utgör en perfekt förutsättning för samgående”.

Respektive varumärke ska fortsätta designa, producera och sälja självständiga kollektioner via två separata bolag medan synergierna skall uppnås via gemensam säljkår samt back office som IT, administration, lager och logistik.

Oscar of Sweden är baserat i Borås medan Sir of Sweden har kontor i Båstad. Kontoret och personalen i Borås ska vara kvar, uppger Mats Ljungström till Habit.

Sir of Sweden grundades 1925 av Valter Ljungström och ägs och drivs sedan 2011 av Valters barnbarn Mats Ljungström.

Mats Ljungström har också verkat som tillförordnad vd för Oscar of Sweden sedan i maj i fjol.

Till Habit säger han att diskussioner om samgående mellan företagen har pågått under det senaste året och AS Sanger har varit intresserade av att sälja Oscar of Sweden en längre tid. Något som också har att göra med att den tidigare skjortillverkaren inte längre har egen produktion i Estland.

- Det är en mogen och offensiv affär som har växt fram under en tid och vi gör nu en gemensam satsning som också visar att vi tror på varumärkena och på den framtida modehandeln. Varumärkena kompletterar varandra väl och vi blir en starkare leverantör till den skandinaviska herrmodebranschen och förenklar vid inköp, säger Mats Ljungström till Habit.

Han hoppas också kunna bygga vidare på det måttbeställda sortimentet. Något som Sir of Sweden är starka på och som går att utveckla vidare också för Oscar of Sweden.

- Oscar of Sweden är väl positionerat i modebutikerna och har trots det tuffa läget i modehandeln en bra genomförsäljning vilket har att göra med produkter av god kvalitet till ett bra pris, säger Mats Ljungström.

Oscar of Sweden grundades 1949 i Borås. Försäljningen av märkets skjortor sker via ett 100-tal återförsäljare i Sverige och via agenter på sju exportmarknader.

En närvaro och bredare distribution som Mats Ljungström också hoppas dra nytta av för Sir of Swedens räkning som har försäljning i Sverige, Norge och Finland i dag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109