23948sdkhjf

Grönt ljus för yrkesutbildningar inom mode och design

Fortsatt förtroende för yrkesutbildningar inom mode, inköp och design vid Nordiska Textilakademin och Tillskärar

Fortsatt förtroende för yrkesutbildningar inom mode, inköp och design vid Nordiska Textilakademin och  Stockholms Tillskärarakademi.

För 2 år sedan beviljades Nordiska Textilakademin startbesked för 4 ansökta utbildningar och nu har Myndigheten för Yrkeshögskolan givit skolan förtroende för tre ansökta utbildningar.

Totalt har nu Nordiska Textilakademin fem utbildningar inom Yrkeshögskolan. Det handlar om två utbildningar för internationell inköpare respektiver säljare inom textil/mode/funktion samt en utbildning för kvalitets- och produktionsutvecklare inom textil/mode/funktion och internationell designer inom textil/mode/funktion samt utbildningen Internationell Design- och Produktutvecklare inom sport och funktion.

-Det är ett efterlängtat besked och vi tillsammans med företagen kan nu fortsätta arbeta för en stark textil branschskola i Borås. Med det här beskedet visar vi att branschen är en framtidsbransch och vi kan ta till vara det stora engagemang som finns för textil- och modebranschen, säger Christian Lundell, vd på Nordiska Textilakademin i en kommentar.

Även Medborgarskolan Stockholmsregionen får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningen för Mönsterkonstruktör i tre år till. Utbildningen anordnas av Stockholms Tillskärarakademi som är en del av Medborgarskolan.

– Tack vare vårt fina samarbete med branschen kan vi erbjuda en utbildning som på bästa sätt förbereder våra studerande för en digitaliserad och hållbarare mode- och textilindustri, säger Annika Westborg, verksamhetschef och rektor för Stockholms Tillskärarakademi.

Sedan tidigare har Stockholms Tillskärarakademi tillstånd att bedriva YH-utbildningen Skräddare – Dam och Klänning. Nästa utbildningsstart för eftergymnasiala YH-utbildningarna är i augusti och ansökan öppnar 1 februari.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093