23948sdkhjf

Nu öppnar Denim & Friends

Trio ligger bakom ny fysisk butikssatsning som får premiär på torsdagen. I slutet av september ska kedjan omfatta fem butiker.

Henrik Hultman, Johan Almström och Mattias Carlsson ligger bakom nya fysiska modebutikskoncept Denim & Friends som får premiär i dag, torsdag, med en butik i Skövde och en på Asecs i Jönköping. 

Därefter öppnar ytterligare två butiker; en i Linköping och en i Norrköping den 26 september.

När de två butikerna har öppnat skyltas även butiken för Jeansbolaget, som Henrik Hultman och Johan Almström driver sedan ett och halvt år tillbaka i centrala Jönköping, om till Denim & Friends den 30 september.

Då omfattar kedjan fem fysiska butiker. Att duon nu väljer att gå ur inköpssamarbetet med Jeansbolaget har enligt Henrik Hultman inte skapat några ”hard feelings” och han säger att han är mycket glad över samarbetet. 

– Vi har sedan tidigare ett fint samarbete med fastighetsägaren Lundbergs, som också hyrde ut butikslokaler till JC, och vi fick möjligheten att ta över två lägen efter kedjan och fick också till ett bra läge i Skövde. Jag tror att många i den här branschen kan hålla med om att vi behöver arbeta i nära samarbete med fastighetsägarna, som också måste förstå hur modebranschen fungerar, om det ska gå att driva fysiska modebutiker framgångsrikt i framtiden, säger Henrik Hultman till Habit.

Fyra  av butikerna har ytor på omkring 400 kvadratmeter medan butiken i Linköping är minst med en yta omkring 200 kvadratmeter.

Den butiken får en tydlig inriktning på just denim medan de andra butikerna också får ett sortiment av sport- och modevarumärken som exempelvis Fila, Champion, Gabba och Les Deux.

Därtill ska trion erbjuda juniorsortiment från de varumärken de arbetar och som erbjuder kläder för barn från omkring 10 år som exempelvis Fila och Replay.

– Vi lokalanpassar sortimentet för att inte krocka med utbud som redan finns på respektive ort.

Fem butiker på ett bräde, blir det fler?

– Vi måste landa i de här butikerna och sedan får vi se. Vi har tittat på flera bra lägen med det gäller att vara ödmjuka för hur marknaden ser ut. Vi vill inte konkurrera med någon utan vi öppnar i städer där det finns stor potential, inte minst sedan JC försvunnit, och där vi också känner att vi kan komplettera det redan existerande utbudet, säger Henrik Hultman till Habit.

Henrik Hultman driver sedan i november i fjol  modebutiken Season på Asecs i Jönköping och den ska finnas kvar men kommer i fortsättningen att drivas av trion tillsammans.  Han menar att det inte heller blir någon krock och konkurrens med den nya butiken för Denim & Friends och Season.

– Med den butiken har vi har en helt annan inriktning och det ska bli roligt att fortsätta att driva den tillsammans med Johan och Mattias. Efter alla dessa år på Asecs känner jag också centrumet och kunden väl, säger Henrik Hultman.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078