23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nordiska Textilakademin beviljas att starta ny nationell yrkesutbildning för vuxna

Nordiska Textilakademin beviljas av Myndigheten för Yrkeshögskolan att starta Nationell yrkesutbildning för yrkesrollen Sömnadsoperatör.

Det är en pilot för att förbereda för en ny utbildningsform, som går under namnet Nationell yrkesutbildning (NY) som nu startar på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH). Syftet är att underlätta rekryteringen till yrkesområden i Sverige där det råder kompetensbrist. Ett av dessa yrken är Sömnadsoperatör. Yrkesutbildningen är ettårig och på gymnasial nivå för vuxna som fyllt 20 år och omfattar totalt 35 studerandeplatser fördelade på 15 platser i Borås, 10 platser i Östersund och 10 platser i Nacka med start i oktober.

−Det känns fantastiskt och något som vi drömt om länge! Så roligt att också få starta upp denna viktiga yrkesutbildning i Östersund och Nacka. I Östersund har vi flera framgångsrika textilföretag med stort behov av kompetens och Nacka är en viktig hub för Sveriges textil- och modebransch. I textilstaden Borås finns vi sedan tidigare etablerade med våra YH-utbildningar, säger Christian Lundell som är vd på Nordiska Textilakademin.

Nu startar förberedelser och rekrytering på respektive ort tillsammans med Nordiska Textilakademins samarbetspartners. Christian Lundell är imponerad av det engagemang som visats ansökan och viljan att få starta denna nya utbildningsform.

− Detta är en milstolpe i stiftelsens verksamhet och vi är så stolta att få vara med i denna pilot tillsammans med Östersund, Nacka och Borås. Piloten är också ett stort erkännande till yrkeshögskolan som modell, en skolform som vi vet leder till jobb.

 

Läs mer om dagens beslut på Myndigheten för yrkeshögskolan:

Nationell yrkesutbildning ska underlätta rekrytering – nu presenteras alla NY-utbildningar – Myndigheten för yrkeshögskolan (myh.se)

Nordiska Textilakademin
Box 55008
501 14 Borås
Borås stad
Sverige
VAT nummer: SE8645015895

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047