23948sdkhjf

Efter Best of Brands - satsar med ny butik

Kedjans tidigare vd Henrik Hultman satsar med ny multibrandbutik i Asecs. Därtill är han aktuell som delägare i en butik för Jeansbolaget i Jönköping.

Tidigare i höstas lämnade Henrik Hultman vd-posten i Best of Brands, som befinner sig i rekonstruktion, och han fortsätter nu som butiksägare. Ett arbete han hade när han klev på som vd för kedjan i samband med att Reach for the Stars förvärvade Best of Brands i december i fjol.

Tanken då var att han även skulle gå in som delägare i kedjan och att den butik han drev med en tidigare partner i Asecs i Jönköping skulle byta skylt till Best of Brands.

Så blev det aldrig och han säger till Habit att tidigare och nuvarande butikssatsning inte har något med rekonstruktionen av Best of Brands att göra.

- Det har varit ett händelserikt år hittills och det är synd att det blev som det blev. Vi kan konstatera att 2018 inte varit ett superår för retail. Hade kedjan förvärvats tidigare, kanske 2016, så hade rätt förutsättningar och tid kanske funnits för att vända en förlusttyngd kedja rätt. Med facit i hand så hade jag tur, säger Henrik Hultman till Habit.

I slutet av oktober öppnade han butiken Season i Asecs i Jönköping. Kontraktet är hans eget, lokalen är ny och har ingenting med Fribergs tidigare butik i centrumet att göra.

Det var i april som Henrik Hultman och tidigare affärspartnern Ted Wideberg gick skiljda vägar. De drev tidigare butiker för bland annat Fribergs i Jönköping och Värnamo ihop. Eftersom planen vara att Henrik Hultman skulle gå in som delägare i Best of Brands och butiken byta skylt på butiken så gav han iväg namnet Fribergs till sin tidigare kompanjon.

- Jag stod plötsligt där med en lokal men kunde inte använda något av de tidigare namnen jag arbetat med så det blev att starta om på nytt med Season.

I sortimentet hos Season finns varumärken som han tidigare arbetat med som bland annat Kenzo, Colmar, R.M. Williams, Replay, By Malene Birger och Tommy Hilfiger.

På ytan erbjuds förutom dam- och herrkläder numera även barnmode och en del inredningsdetaljer.

Därtill ingår tidigare pop up-butiker som funnits i Asecs för Lexington Company, Odd Molly och Morris i den nya butiken. De tre butikerna blir nu en del i butiken med inredning från respektive butik och utöver de har Sesaon sin alldeles egna inriktning som multibrandbutik.

Även ytor för Eton, Stenströms och Ralph Lauren finns i den nya butiken som spänner över 850 kvadratmeter. Förutom att satsa på nya Season äger Henrik Hultman 49 procent av butiken för Jeansbolaget i Jönköping. Majoritetsägare är Johan Almström.

- Det är spännande och roligt att starta på nytt och framförallt att ha egna butiker att fokusera på och brinna för. Att var nära i verksamheten och att satsa lokalt är något jag tror på, säger Henrik Hultman till Habit.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093