23948sdkhjf

Ny storägare i Caliroots

Cristina Stenbeck har investerat i Caliroots, uppger Breakit.

Cristina Stenbeck är en av streetmodekonceptet nya investerare, uppger Breakit. Hon går enligt sajten, via privata bolaget Camshaft, in med 18 miljoner kronor i en nyemission i bolaget.

Även den tidigare storägaren, riskkapitalbolaget Verdane, har gått in med 9,9 miljoner kronor medan grundaren Andreas Koschnike gått in med 0,1 miljoner kronor i en nyemission som företaget beslöts skulle göras efter en extra bolagsstämma i maj.

Enligt Breakit kontrollerar nu Cristina Stenbeck 7,9 procent av aktierna i streetwearkonceptet.

På tisdagen berättade e-handel.se att streetwearkonceptet gjorde en förlust i fjol om 40 miljoner kronor vilket kan jämföras med en förlust på 9 miljoner året innan.

Omsättningen uppgick till 376 miljoner kronor vilket var en tillväxt med 1,5 procent eller  5,6 miljoner kronor, enligt sajten.

Felsatsningar i sortimentet framförallt med för mycket sneaker anges som skäl till förlusten och att tillväxten inte var lika hög i fjol jämfört med föregående år.

- Siffrorna talar sitt tydliga språk. Det har varit ett utmanande år, säger Andreas Koschnike, vd på Caliroots till ehandel.se

- Vi är väl inte kända för att vara det mest lönsamma bolaget men 2017 hade vi ändå bra marginaler och låg på en bra nivå. 2018 fick vi en uppbromsning i omsättningen men det är egentligen på resultatsidan som vi ser den stora smällen, säger Andreas Koschnike till sajten.

Caliroots omfattar två fysiska butiker i Stockholm och Göteborg samt webbutik. Systersajt är streetwearkonceptet Hollywood.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08