23948sdkhjf

Konkurs för JC

I tisdags avbröts rekonstruktionen och på torsdagen ansökte bolaget om konkurs.

På torsdagen ansökte JC Sverige om konkurs, vilket Breakit var först med att rapportera.

"Undertecknat bolag, som är på obestånd, får härigenom ansöka om att vi försätts i konkurs", skriver JC i sin konkursansökan.

I handlingarna som inkom till Stockholms tingsrätt framgår att kedjan omfattade knappt 30 butiker och cirka 250 anställda vid tiden för ansökan om konkurs.

Beskedet kom snart efter att den rekonstruktion som bolaget befunnit sig i sedan den 12 februari hastigt och på egen begäran avbröts på tisdagen.

Enligt konkursenheten vid Stockholms tingsrätt väntas en konkursförvaltare utses under dagen. På eftermiddagen stod det sedan klart att Stockholms tingsrätt utsett advokat Mats Emthén vid advokatfirman Carler till konkursförvaltare. 

I handlingarna som inkom till Stockholms tingsrätt på torsdagen förordade  JC  att advokat Peter Näslund vid advokatforman DLA Piper skulle utses till konkursförvaltare.  Något som bolagets största borgenärer Smart Perfect ltd och Denim Island, enligt konkursansökan,sammanlagda fordringar om 160 miljoner kronor  ställer sig positiva till.  Bolagen har kopplingar till ägaren Iliya Meric och tidigare ägare Gordon Wu.

Peter Näslund har även tidigare fungerat som bolagets rekonstruktör.

I konkursansökan menar JC att man med rekonstruktionen aldrig kom så långt att man kunde utforma ett ackord och att rekonstruktionen mest handlade om att upprätta handlingar inför borgenärssammanträde och lönegarantihantering.

"Härtill är bolaget av uppfattningen att det föreligger avsevärda  samordningsfördelar med att advokat Näslund nu förordnas till konkursförvaltare, inte minst vad det beträffar hantering av boalgets anställda och lönegaranti (ca 250 anställda vilka erhållit lönegaranti under den föregående företagsrekonstruktion) samt hantering och avveckling  av bolagets befintliga butiksnät runt om i Sverige."

Läs mer om: JC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063