23948sdkhjf

JC:s konkurs: ”Vi ska försöka sälja verksamheten”

torsdagen ansökte JC, efter att två dagar tidigare avbrutit rekonstruktionen, om konkurs vid Stockholms tingsrätt.

På fredagsmorgonen säger konkursförvaltaren Mats Emthén vid Carler Advokatbyrå till Habit att de anställda nu är i fokus och därefter blir det aktuellt att försöka se över möjligheten att sälja verksamheten.

- Det jag kan säga i nuläget, som är väldigt lite, är att vi först och främst ska vi måna om de anställda. De är mycket att gå igenom och jag är precis på väg in i möte med ledningen för att fortsätta att försöka få en överblick över verksamheten. Vi ska försöka sälja JC men om det blir hela eller delar av verksamheten är alldeles för tidigt att uttala sig om, säger Mats Emthén till Habit.

Han säger att butikerna, enligt konkursansökan ett trettiotal, ska hållas öppna åtminstone under en interrimsperiod.

Hur stora skulderna är och hur många fordringsägare som finns i konkursen är enligt konkursförvatare Mats Emthén för tidigt att uttala sig om.

Valet av konkursförvaltare, som blev annan en gäldenären JC föreslagit, motiverar Stockholms tingsrätt så här;

” Bolaget har föreslagit att advokaten Peter Näslund eller, i andra hand, Michael Levin, ska utses till konkursförvaltare och uppgett att bolagets största borgenärer Smart Perfect Ltd och Denim Island ställt sig positiva till förslaget. Flertalet av bolagets övriga borgenärer har motsatt sig att advokaten Peter Näslund utses till konkursförvaltare, bland annat eftersom en av de borgenärer som ställt sig bakom förslaget är bolagets moderbolag. Borgenärerna har för egen del förslagit att advokaten Mats Emthén ska utses till konkursförvaltare”.

Datum för edgångssammanträde är satt till den 18 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097