23948sdkhjf

Krisdrabbad kedja mot ny ägare

Ägarna beredda att sälja den Skånebaserade modekedjan.

Skånebaserade modekedjan Camilla Malmströms, som sedan den 20 september är försatt i rekonstruktion, är på väg mot ny ägare. Det bekräftas av rekonstruktören Rolf Eriksson, vid Advokatbyrån Eriksson & Bengtsson, som till Habit säger att han under onsdagen haft möte med en intressent som också efter mötet är intresserad av att gå vidare.

- Ägarna vill sälja verksamheten och det finns intresse att förvärva butikerna. Vi börjar också närma oss de tre första månaderna av rekonstruktionen och behöver ha en plan för hur finansieringen ska se ut i framtiden inom de närmaste veckorna i vilket fall, säger Rolf Eriksson till Habit.

Enligt rekonstruktören finns det i nuläget  två intressenter till att förvärva butikerna som i dagsläget är till antalet fyra stycken. Sedan rekonstruktionen inleddes har en butik, den i Nova Lund, stängts.

Redan innan rekonstruktionen hade butiksbeståndet krympts för att komma tillrätta med negativ lönsamhet.

Till Habit säger rekonstruktören Rolf Eriksson att ytterligare en butik kan komma att stängas innan årsskiftet men han vill inte på grund av hänsyn till personalen uppge vilken butik det handlar om. Han siar dock att verksamheten inte kommer att bestå av färre än tre butiker.

Hur har försäljningen varit under hösten?

- Jag upplever att det har varit bra kundflöden i butikerna och lagernivåerna har varit bra. Det har plockats in bra varor och kunderna har nog också blivit positivt överraskade av sortimentet. Utmaningen har varit att få in tillräckligt med plagg till butikerna. Under hela rekonstruktionen har vi sålt varor nedsatta med 30 procent.

Har ägarna tillfört mer kapital till kedjan under hösten?

- Jag blir nog tvungen att passa på den frågan, säger Rolf Eriksson.   

Habit har sökt vd Magnus Jansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063