23948sdkhjf

Camilla Malmströms rekonstruktion: "Någonstans i allt det här finns en frisk kärna"

I förra veckan ansökte modekedjan om rekonstruktion och nu utarbetas en preliminär plan som enligt rekonstruktören Rolf Eriksson kan innebära butiksstängningar.

I förra veckan kunde Habit berätta att bolaget bakom Skånebaserade butikskedjan Camilla Malmströms ansökt om rekonstruktion. Ansökan inkom till Malmö tingsrätt den 20 september. I kedjan ingår i dag sju butiker; två i Malmö, två i Lund, en i Löddeköpinge, en i Helsingborg och en i Burlöv.

Till Habit säger rekonstruktören Rolf Eriksson från Advokatbyrån Eriksson & Bengtsson i Borås att skulderna uppgår till drygt 27 miljoner kronor.

En preliminär rekonstruktionsplan är under utarbetning och ska presenteras vid ett borgenärssammanträde i Malmö tingsrätt den 11 oktober.

I ansökan framkom att bolaget under en tid arbetat med olika kostnadsbesparande åtgärder som att bland annat avveckla huvudkontoret. Därtill sköts ett aktieägartillskott om 12 miljoner kronor till vid föregående årsskifte.

Kedjan har varit igenom en konkurs tidigare och därtill har kostnadsbesparingar redan gjorts, ser du någon framtid för kedjan?

-- Jag kan egentligen inte uttala mig om den tidigare konkursen men vad jag förstår så tjänade bolaget pengar under de två efterföljande åren och någonstans i allt det här finns en frisk kärna. Som ägarna ser det finns det potential att driva kedjan vidare och vi arbetar mot det målet, säger rekonstruktör Rolf Eriksson till Habit.

Blir det tal om butiksstängningar?

- Det är inget som vi har talat om initialt men nu går vi igenom hela bolaget och ser hur vi kan öka lönsamheten och minska kostnaderna och då ser vi naturligtvis över butiksbeståndet.

Kan du säga vilka butiker som fungerar bättre eller sämre?

- Det skulle jag kunna göra och det finns butiker som går bättre och de som går sämre. Men jag kan inte föregå eventuella fackliga förhandlingar och förhandlingar med hyresvärdar.

Rolf Eriksson säger till Habit att det är, om borgenärerna röstar ja till en rekonstruktion, inte sannolikt att den kan genomföras inom ramen för de första tre månaderna utan att rekonstruktionen kommer att förlängas ytterligare och pågå under minst sex månader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109