23948sdkhjf

Starkt kvartal för friluftsföretag

Fenix Outdoor ökade omsättning och vinsten under årets första kvartal.

Resultatet efter skatt landade på 13,7 miljoner kronor för första kvartalet. Rörelseintäkterna blev 127 miljoner kronor(113), en ökning med 12,8 procent. Röreseresultat blev 18,3 miljoner kronor vilket var en ökning med 44 procent. Resultatet före skatt uppgick till 17,7 miljoner kronor. Friluftskoncernen, Fenix Outdoor International AG, har efter kvartalet slut tecknat avtal med att gå in som ägare till 75 procent av den sydkoreanska distributören Alpen International Co Ltd. via en riktad nyemission.

I rapporten skriver vd Martin Nordin att Brand och Global Sales hade en betydande omsättningsökning, 28 procent, vilket bland annat har att göra med vår- och sommarprodukterna levererats i mars istället för som tidigare i april. I Asien försköts leveranser från december till januari och effekterna av ändrade leveranser kan komma att synas i resultatet för andra kvartalet. Affärsområdet Frilufts hade som brukligt ett svagare kvartal som präglats av reor. Norden gick svagare medan den tyska marknaden var stark.

Nordamerika visade en mindre nedgång i försäljning under första kvartalet något som koncernen tror har rättat upp sig till andra kvartalet.Vid årsstämman valdes vd Martin Nordin valdes in i styrelsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094