23948sdkhjf

De prisades på Elle-galan – två priser till Borås

Designern Anna Terunell, som nyligen värvades till Filippa K som kreativ chef, fick ta emot priset årets designer för sitt varumärke Teurn studios under Elle-galan i fredags kväll. Ett pris hon var nominerad till i fjol. 2019 förärades Anna Teurnell motsvarande pris under modebranschens egen gala Habits modegala då hon ledde Arkets kreativa arbete. 

Kategorin årets framtidshopp, ett pris som också H&M står bakom, kammades hem av Petra Fagerstöm.  Årets accessoardesigner blev Boråsaren Jimmy Kamhieh för varumärket Louis Abel, medan årets hederspris vanns av Textilmuseet i Borås. I motiveringen lyfter juryn fram museet som en ”självklar mötesplats” som bidrar till att lyfta hållbarhetsfrågorna i modebranschen. 

I ett uttalande senare riktade museichefen Ulrika Kullenberg ett tack till både Textile Fashion Center, Borås Stad, näringsliv och textilentusiaster. 

– Vi arbetar många tillsammans för att infria visionen om ett ledande museum för textil med inriktning på textilindustri, mode, design, konst och innovativa textilier. Hederspriset visar att vi kommit en bra bit på väg och ger oss energi för framtiden, säger hon i ett pressmeddelande.  

Elles och H&M:s cirkulära pris vanns av Vintage Sphere för sin ”nyskapande idé” som har målet att ge utvalda vintageplagg nytt liv. Vintage Sphere leds av Elina Kaukosalo och Olivia Robertsdotter. Företaget ingår i årets Nests katapultprogram.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063