23948sdkhjf

Modeprofil ny kreativ chef på Filippa K

Anna Teurnell blir ny kreativ chef på Filippa K och börjar med omedelbar verkan.

– Vi är glada över att välkomna Anna Teurnell som ny kreativ chef på Filippa K. Hennes oöverträffade designexpertis och kunskap om marknaden i kombination med hennes medfödda känsla för tidlös stil passar perfekt med våra kärnvärden. Vi känner stor tillit för att denna utnämning kommer att bidra till att främja vår strategisk resa och driva tillväxt för Filippa K, kommenterar bolagets tillförordnade vd, Marie Forssenius, i ett pressmeddelande.

Anna Teurnell har ett imponerande CV.  I över 20 år har hon arbetat som designer. Majoriteten av åren på H&M och H&M New Business. Senast kommer hon från rollen som Arkets chefsdesigner. I december 2021 lanserade hon det egna varumärket Teurn Studios, samtidigt som hon jobbade  kvar på Arket. Hon har även varit delaktig i lanseringen av &Other Stories och var under några år kreativ chef på Marimekko i Finland.

– Jag är så glad över den här möjligheten och exalterad över att få bidra till resan för ett varumärke som har legat mig varmt om hjärtat i decennier. Jag ser en fantastisk potential i Filippa K, både globalt och lokalt. I nära samarbete med medarbetarna kommer jag prioritera att definiera och utveckla nästa generation av varumärkets ikoniska produkter, säger Anna Teurnell i en kommentar.

I förra veckan stod det klart att Liisa Kessler lämnar rollen som kreativ chef på Filippa K efter bara två år, vilket Habit tidigare rapporterat om.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.128