23948sdkhjf

Hon är ny kreativ chef för Odd Molly: ”Modiga som tar in mig”

Marie Olsson Nylander, känt ansikte från tv-serien ”Husdrömmar Sicilien” kommer att leda det kreativa arbetet hos modebolaget. Gör avtryck i vår- och sommarkollektionen 2024. 

Marie Olsson Nylander har utsetts till kreativ chef för Odd Molly. Det framgår av ett pressmeddelande från moderbolaget MBRS Group. 

Rollen är ny. Marie Olsson Nylander kommer att ansvara för förnyelse av varumärkets kollektionsutveckling och det visuella uttrycket. 

– Jag har alltid gillat varumärket och känner mig hedrad att få kreativt utrymme för att ta Odd Molly framåt. Jag blev otroligt glad när jag blev tillfrågad och tackade ja direkt. Odd Molly är modiga som tar in mig som har en lite annorlunda profil, säger hon i en kommentar. 

Anna Lönnerstedt, som tidigare var bolagets vd och numera sortimentschef, säger att Marie Olsson Nylander personifierar varumärkets själ.

– Hon har ett varmt hjärta, unik stil och har alltid gått sin egen väg när det gäller uttryck och känsla. När vi nu går tillbaka till Odd Mollys kärna är hon den urkraft vi behöver för att växla upp och utveckla Odd Mollys varumärke för framtiden. Tillsammans med Marie kan vi återskapa energin som fanns vid starten, säger hon.

För Habit förklarar Anna Lönnerstedt vad hon menar med uppväxlingen:
– Arbetet med vårt visuella uttryck är påbörjat sedan en tid tillbaka. Ny unik kollektion kommer att lanseras till hösten, men Marie Olsson Nylanders påverkan kommer slå igenom helt i och med vår- och sommarkollektionen 2024. Visionen är grundad på vårt ursprung och kärna. Steg för steg rullar vi ut förflyttningen och nya känslan av varumärket.  

Marie Olsson Nylander är känd från tv-serien ”Husdrömmar Sicilien” som har visats på SVT. Hon har en bakgrund inom design, styling och inredning.  

Odd Molly befinner sig i rekonstruktion sedan slutet av oktober i fjol då akut likviditetsbrist hotade. Rekonstruktionen förlängdes i början av februari i ytterligare tre månader.  

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36