23948sdkhjf

Petra Tungården lämnar vd-posten på Adoore – ny vd rekryteras från H&M

Adoores grundare, Petra Tungården, lämnar över vd-skapet till Amanda Bukowski.

Petra Tungården har tagit Adoore till en omsättning på 39 miljoner kronor på tre år. Därtill med en EBITDA-marginal på 37 procent. Nu väljer grundaren att kliva av som vd. Företagets nyutnämnda vd heter Amanda Bukowski och tillträdde 1 januari. 

Amanda Bukowski kommer närmast från rollen som global head of marketing and communication på H&M Beauty. Innan dess var hon vd och medgrundare av skönhetsföretaget Indy Beauty.

Petra Tungården beskriver Amanda Bukowski som supervass, kompetent och med skinn på näsan.

– Vi är ett väldigt bra komplement till varandra och jag ser fram emot att med hennes hjälp ta Adoore till nästa nivå. Hon kommer kunna utveckla affären och organisationen långsiktigt och ta oss från en startup till ett scale-up på ett mycket effektivare sätt, säger Petra Tungården, i en kommentar. 

– Att få vara med och ta Adoore till nästa nivå och till nya marknader är ett drömuppdrag, säger Amanda Bukowski, i en kommentar.

Petra Tungården kommer framöver att fokusera på rollen som kreativ chef, en roll som hon har haft parallellt med vd-skapet.

– Mitt fokus kommer ligga på det jag gör bäst; designa kläder med perfekt passform samt att finnas fysiskt och digitalt på våra marknader. Det har varit sjukt kul att bygga bolaget dit vi är idag med ett gäng som varit med sen start, och som fortfarande jobbar kvar. Jag kommer alltid vara Adoores främsta visionär, men mina kunskaper gällande att bygga en större organisation tar slut här. Jag kommer vara med i alla stora beslut men det kommer bli en lättnad att lägga över ansvaret.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078