23948sdkhjf

Finalisterna klara – de kan vinna Årets denimvarumärke

En skandinavisk trio utgör finaliststartfältet i Habit Fashion Awards och kategorin Årets denimvarumärke 2022. 

I förra veckan tillkännagavs finalisterna i Årets modevarumärke och Årets modebutik. Nu har det blivit dags att avslöja finalisterna i Årets denimvarumärke, den tredje kategorin i Habit Fashion Awards.

Det danska varumärket Tomorrow Denim med grundaren Henriette Pieszak i spetsen, är en av tre finalister. Enligt juryn fokuserar Tomorrow Denim på välarbetade plagg med design och funktionalitet som några av de viktigaste ingredienserna. Varumärket har därtill kommit långt i sitt hållbarhetsarbete, bland annat med märkning och certifieringar. Varumärket jobbar både med Svanenmärkning och EU Ecolabel-certifiering.

Tidigare vinnare Årets denimvarumärke: 
2015:  Tiger of Sweden Jeans
2016:  Acne Studios
2017: Dr. Denim
2018: Neuw Denim
2019: Nudie Jeans
2020: Weekday
2021: Jack & Jones

Den andra finalisten är norska varumärket Denim Destination. Varumärket, som är grundat av Karianne Lamm-Kittelsen, har ett starkt fokus på material och passform och vänder sig till kvinnor i alla åldrar och med alla kroppsformer.

Det svenska bidraget är Jeanerica som startades av Jonas Claeson och Lena Patriksson Keller 2018. Även förra året fanns Jeanerica med i finalistfältet, men då knep danska Jack & Jones denimpriset, som har delats ut sedan 2015.

Jeanerica har på några få år utvecklats till en kommersiell framgångssaga med ett noga genomtänkt koncept och med långsiktighet och miljöansvar i fokus, enligt juryn. Varumärkets hållbarhetsarbete och plagg i certiferad bomull, har varit en hygienfaktor från starten.

Jury Årets denimvarumärke:
Peter Lindh – denimkonnäsör och modeentreprenör
Thomas Lundberg – Calik Denim
Magnus Senke – textile account, Nordshield
Nina Köhler – consultant denim & jeans, indigonina.com
Freddy Bustos – mediechef, Habit Sko & Mode

Vinnaren avslöjas under Habits seminariedag Habit Modebranschens Dag den 6 oktober på Auktionsverket i Göteborg. Under dagen varvas intressanta föredrag med prisutdelningar i kategorierna Årets modevarumärke, Årets modebutik och Årets denimvarumärke.  

Läs mer här om Habit Fashion Awards.

Vill du delta på Habit Modebranschens Dag med Habit Fashion Awards, klicka här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078