23948sdkhjf

Nytt nummer: Möt Dennis Wallenberg, grundarna till Closely och uppstickaren Jade Cropper.

Ur innehållet:

Om åtta år ska textil- och modebranschen i EU vara hållbar och cirkulär. I medlemsländerna pågår ett omfattande arbete för att enas om vägen dit. Även om många frågetecken återstår flaggar branschen om risken för en ojämlik konkurrens som riskerar att slå ut seriösa modeföretag. Habit reder ut hur spelreglerna kommer att förändras med den så kallade textilstrategin.

Från konkurrenter i byråvärlden till affärspartner i underklädesbranschen. För två år sedan debuterade reklammakarna Tove Langseth och Filip Nilsson med uppstickarvarumärket Closely. Backade av Lindex är visionen att göra världens skönaste underkläder.

Dennis Wallenberg är Norrlands modekung. På kort tid har han erövrat några av norra Sveriges största städer med butikskonceptet Jeansbolaget och den egna kedjan Wallenbergs herrekipering. Habit har intervjuat entreprenören som anser att det är öppet mål för butiksetableringar.

För unga, rika eller extremt modeintresserade väntar en höst med starka, kreativa uttryck. Samtidigt peakar begrepp som basic, preppy och The coastal grandmother med visioner om kläder som varar för evigt. Habits Christina Bild har stakat ut fyra trender för hösten och vintern 2023/2024.

Hon har hyllats av modepressen, fått idel utmärkelser och sålt en hel garderob till Kim Kardashian. Nu knackar butikerna på dörren. Från enstaka plagg av spillbitar ska Jade Cropper in i återförsäljarledet och måste ompröva hela sin arbetsprocess.

Trevlig läsning.

Kajsa Åström, chefredaktör Habit

Här kan du bläddra i det nya numret.

Saknar du prenumeration? Klicka bara här

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063