23948sdkhjf

Här är finalisterna i Årets modebutik

Tre butiker är vidare i finalen Habit Fashion Awards och kategorin Årets modebutik 2021. Den slutgiltiga vinnaren avslöjas under Habits stora branschdag i Stockholm den 25 november.

De tre modebutikerna som tävlar om titeln Årets modebutik är By Nagy i Västra Frölunda utanför Göteborg, Urban Modern på Väla i Helsingborg och Schack matt mode i Sölvesborg.

– Det är helt fantastiskt. Vi har kämpat i många år. Att bli uppmärksammad i vår lilla stad känns så kul, säger Helena Svensson, som driver herr- och dambutiken Schack matt mode tillsammans med döttrarna Julia och Kajsa Svensson.

Helena Svensson öppnade på 45 kvadratmeter 1987. Dagens butik 1 000 kvadratmeter ligger sedan 15 år tillbaka på Södergatan 4–6, i hjärtat av Sölvesborg. Butiken har ett stort upptagningsområde och lockar långväga besökare.

De har hört talas om oss eller följt oss på Instagram, och kört så långt som 40 mil, vilket är helt otroligt, säger Helena Svensson.

Den andra finalisten är Urban Modern som finns på köpcentrumet Väla i Helsingborg. Butiken drivs av bröderna Ali Sandro och Mouhamed Fahs, som förvärvade butiksrörelsen 2019 när de var 19 och 21 år gamla. Sedan dess har de fått rejäl snurr på affären.

– Tack, superkul. Vi är så glada. Vi vill gärna vinna, det är bara det som räknas, skrattar Ali Sandro Fahs, när han nås av beskedet att de är vidare till final.

Den tredje finalisten är By Nagy som Åsa Nagy driver tillsammans med sin mamma Marita Nagy. Dammodebutiken på 80 kvadratmeter ligger på Klåveskärsgatan i Västra Frölunda utanför Göteborg, ett stenkast från köpcentrumet Förlunda torg.

– Det känns fantastiskt och himla roligt att vara finalist, säger Åsa Nagy till Habit.

I september var det elva år sedan mor och dotter öppnade butiken. Före årsskiftet hoppas de lansera e-handel. Hittills har Instagram fungerat som digital försäljningskanal.

Hade inte sociala medier funnits hade vi nog inte heller gjort det, säger Åsa Nagy.

– Vi har gjort livesändningar och har tajt kontakt med alla kunder där. Det är superkul att ha en en personlig relation, som vi kommer fortsätta ha även när vi har lanserat e-handeln.

Gemensamt för de tre finalisterna är fokus på hög kundservice och kundnöjdhet.

– Vi jobbar väldigt mycket med våra kunder och vill alltid att de ska känna sig nöjda och glada när de lämnar oss. Det tror vi också gör att vi har många återkommande trogna kunder, säger Helena Svensson, på Schack matt mode.

Vinnaren utses under Habits Modebranschens Dag den 25 november på Venue81 i Stockholm. Seminariet gästas av en mängd branschprofiler. Bland andra Kappahls vd Elisabeth Peregi, Björn Borgs vd Henrik Bunge och Nelly.coms vd Kristina Lukes. 

Jury, Årets modebutik 2021:
Vanessa Leporati
, ordförande i Trade Partners och Stockholm Fashion District
Jan Smeds, vd, ANWR
Anna Karin Holck, Country retail manager Vero Moda/Vila, Bestseller
Kajsa Åström, chefredaktör, Habit sko & mode

Läs mer om Habit Modebranschens Dag och Habit Fashion Awards

Se alla talarna under Habit Modebranschens Dag och anmäl dig här 

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Fashion Awards.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094