23948sdkhjf

Hon blir ny ordförande för Swedish fashion association

Tar över efter Lena Patriksson Keller.

Sigrid Barnekow har valts till ny styrelseordförande för medlemsorganisationen SFA, Swedish fashion association, som bland annat arrangerar Stockholm fashion week. Sigrid Barnekow kommer närmast från Mistra future fashion och Tree to textile.  Hon är även involverad i det nystartade nätverket för aktörer med cirkulära affärsmodeller, The preown ntw (networks), som hon har varit med att grunda.

Sigrid Barnekow säger i en kommentar att hon ser det som en ära att representera "industrin".

- Jag ser fram emot arbete med styrelse, medlemmar och generalsekreterare, där vi, i samverkan med andra aktörer, fortsätter skapa medlemsnytta samt vidareutvecklar och stärker Sveriges position på den internationella scenen. Vår uppgift är att samla branschen, varumärken såväl som organisationer, samt skapa finansiering för framtida aktiviteter som främjar och stärker svenskt mode.

Sigrid Barnekow tar ordförandeklubban efter Lena Patriksson Keller som har valt att lämna posten efter tolv år. Lena Patriksson Keller var en av grundarna till organisationen startades 2009.

- Det har varit en inspirerande resa med mycket arbete och givande att se den utveckling som svenskt mode har haft under dessa år, både vad gäller omsättning, del av landets export och dess kulturella avtryck som kreativ näring, säger Lena Patriksson Keller i en kommentar.   

Även medgrundaren till SFA, Krister Ragnarsson, lämnar posten som vice ordförande, men fortsätter som suppleant. Ny vice ordförande är Per Sjödell, styrelseproffs och med en bakgrund som bland annat marknadschef på H&M och vd på Pocket shop och Fiskars.

Styrelsen får därtill flera nya ansikten. Nya ledamöter är Andreas Palm, medgrundare och vd för herrunderklädesmärket CDLP, Carina Johansson, vd för Elvine och Maria Andersson Grimaldi, styrelseproffs och investerare med expertis från dataspelsbranschen.

Karin Söderlind, House of Dagmar, och Naomi Itkes, har inte ställt upp för omval. 

Läs mer om: sfa
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125