23948sdkhjf

Bildar nytt nätverk för cirkulära affärsmodeller

Det finns ett behov att samlas kring strategiska frågor och gemensamt bidra till en snabbare affärsutveckling på marknaden. Det skriver initiativtagarna, Maria Lagerman, Stina Qubti och Sigrid Barnekow, till nätverket The preown ntw (networks). Syftet är att driva "prioriterade sakfrågor som är avgörande för sektorns utveckling".

Preown riktar sig till kommersiella företag med cirkulära affärsmodeller inom textil och heminredning. Bland medlemmarna finns både småföretagare och större aktörer som Tradera och Blocket.

En av medlemmarna är Arkivet:

- Våra företag är en viktig kraft mot en mer cirkulär ekonomi i Sverige och vi har värdefull kunskap att ta tillvara. Utifrån dagens förutsättningar behöver vi gemensamt synliggöra vårt arbete och driva på förändring som främjar vår branschs utveckling. Det gäller politiska beslut, modernisering och gemensamma lösningar på vardagsutmaningar”, säger Caroline Hamrin, som har grundat secondhandkonceptet Arkivet med butiker i Stockholm och Göteborg. 

På agendan har gruppen fyra frågor som den ska driva initialt: momsreform med förbättrade marknadsvillkor för återbruk, ekonomiska incitament för hållbara affärsmodeller,  digitalisering och modernisering av betalsystem för kommissionshandeln samt skapa förutsättningar för tillgänglighet och visibilitet i hela Sverige. 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08