23948sdkhjf

RNB säljer Brothers – får norsk ägare

Brothers säljs till norska investeringsbolaget Jotunfjell Partners AS som även äger Pagelle, Camilla Malmströms och Airport Retail Group. Modekoncernen RNB snart ett minne blott.

RNB, Retail and Brands AB, säljer herrmodekedjan Brothers, med ett fyrtiotal fysiska butiker samt e-handel, till norska investeringsbolaget Jotunfjell Partners för 10 miljoner kronor i kontant köpeskilling.

– Brothers har det senaste 18 månader genomgått stora förändringar som gjort bolaget redo att öka sin försäljning och lönsamhet, vilket de visat de senaste sex månaderna. Det känns nu tryggt att lämna över Brothers till Jotunfjell som har ett genuint fokus på detaljhandel. Jag har fullt förtroende att de kommer att fortsätta utveckla Brothers till en framgångsrik herrmodekedja, säger Kristian Lustin, vd RNB, i en kommentar.

Försäljningen av Brothers följer på avyttringen av Departments & Stores, verksamheterna på NK, till NK Retail i januari och Polarn O. Pyret till Procuritas i mars i år. 

Norska Jotunfjell Partners, grundat 2001, äger drygt 35 olika bolag bland annat verksamma inom retail som modekedjorna Pagelle och Camilla Malmströms men även framförallt Airport Retail Group, ARG, med verksamhet bland annat på flygplatser i Sverige, Norge Finland, Island och Storbritannien. Därtill ingår Malmöbaserade modemärket Park Lane, som Jotunfjell förvärvade efter modemärkets konkurs i november 2018, i koncernen.

2010 expanderade ARG till att även omfatta retailverksamheten på Steen & Strøm Magasin i Oslo. Bolaget driver även en outletbutik i Norge.

”RNB Retail and Brands AB har tidigare informerat om processen för att skapa fristående dotterbolag i koncernen och slutligen avyttra dotterbolagen till stabila och lämpliga ägare”, heter det vidare i ett pressmeddelande.

Med försäljningen av herrmodekedjan försvinner även RNB då modekoncernen efter avyttringen av Brothers avser göra bolaget skuldfritt genom att bland annat konvertera delar av utestående obligationslån och övriga skulder mot aktier i RNB genom kvittningsemission samt genom apportemission förvärva medicinteknikbolaget Coala Life. Därtill byter bolaget namn till Coala Life Group AB.

Affären kring försäljningen av Brothers är villkorad av godkännande från RNB Retail and Brand AB:s obligationsinnehavare, att obligationsinnehavarna konverterar en del av sin fordran mot nyemitterade aktier i RNB Retail and Brands AB samt att resterande del av obligationen tillskjuts som aktieägartillskott till RNB Retail and Brands AB.

Därtill krävs att en extra bolagsstämma i RNB Retail and Brands dels beslutar om ovan emission dels godkänner försäljningen av Brothers.

Brothers omfattar 42 butiker varav 3 är franchise samt e-handel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Skoleverantör om Footways skulder: ”Förstår att det är på väg att gå åt skogen”
Footway förnekar likviditetsproblem
Pondus fyller 30 – ”Vi har aldrig visat röda siffror”
Newhouse lanserar kundklubb
Här förbereder Patagonia sin Sverigeöppning
Best of Basic satsar dubbelt på Frölunda Torg
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11