23948sdkhjf

RNB säljer Polarn O. Pyret

RNB:s process med att sälja ut dotterbolagen fortgår. Efter försäljningen av Departments & Stores i januari har turen nu kommit till barnklädeskedjan.

Sent på onsdagskvällen kommunicerade modekoncernen RNB Retail and Brands att bolaget säljer Polarn O. Pyret till investeringsbolaget Procuritas.

Investeringsbolaget förvärvar barnklädeskedjan genom fonden VI för 330 miljoner kronor i preliminär köpeskilling på kassa- och skuldfri basis.

Den framgångsrika avyttringen av Polarn O. Pyret är ett bevis på bolagets fundamentala styrkor, ett starkt varumärke och en stark kanalstrategi. Polarn O. Pyret är ett bolag som under pandemin bevisat att de har en digital affär som är väldigt konkurrenskraftig, och ett sortiment som är attraktivt. Att försäljningen nu kommer till stånd är ett resultat av allt hårt arbete för att göra bolaget bättre rustat för framtiden. Jag känner mig trygg i att Procuritas blir ett bra hem för Polarn O. Pyret. Med Polarn O. Pyret delar de en passion för hållbarhet och långsiktighet, med barnen främst, säger Kristian Lustin, vd, RNB Retail and Brands.

”Den slutliga köpeskillingen, likviden och kassaflödeseffekter kommer att presenteras i samband med att affären slutförs, vilket förväntas ske under innevarande finansiella kvartal”, heter det i ett pressmeddelande.

Affären är villkorad av slutligt formellt godkännande från koncernens obligationsinnehavare samt Konkurrensverket.

Polarn O. Pyret omfattar ett 60-tal fysiska butiker i Sverige samt e-handel. Dotterbolag finns i Norge. Försäljning av kedjans produkter sker även genom franchisebutiker på 10 marknader  samt e-handel.

Barnklädeskedjans nya ägare investeringsbolaget Procuritas har under de senaste  30 åren investerat i omkring 45 mellanstora nordiska bolag och bland de nuvarande investeringarna finns frisörkedjan Cutters, Sofacompany och e-handlaren Pierce.

Avyttringen av Polarn O. Pyret följer på försäljningen av verksamheterna på NK i Departments & Stores som skedde i den 27 januari då RNB sålde inkråmet i affärsområdet Departments & Stores till NK Retail för 58 miljoner kronor i preliminär köpeskilling.

Nu kvarstår modekedjan Brothers och processen att försöka avyttra även den kedjan fortgår. Enligt RNB finns ingen tidplan för försäljningen av herrmodekedjan men arbetet pågår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079