23948sdkhjf

Scotch & Soda öppnar ytor på sju av Åhléns varuhus – lanserar ny varumärkesidentitet

Blir tillskott till modemärkets sex egna butiker i Sverige.

Nederländska modemärket Scotch & Soda öppnar sju shop-in-shops på Åhléns runt om i Sverige.

De nya ytorna öppnar på varuhusen i Westfield Mall of Scandinavia och vid Skanstull i Stockholm samt i varuhusen i Uppsala, Malmö, Göteborg, Linköping och Norrköping. 

Shop-in-shop-ytorna öppnar under mars och april.

I Sverige har Scotch & Soda för närvarande även sex egna butiker; en i Mood,Täby centrum samt Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm samt en på Södra Larmgatan 9 i Göteborg, en i Malmö samt en butik i Hede Fashion Outlet.

Därtill öppnade Scotch & Soda i juni fjol en ny yta på herrmodeplanet på Åhléns city i Stockholm.

Modemärket passar även på att lansera en ny varumärkesidentitet i form av en ny logotyp som först blir synlig digitalt i dag, den 16 mars, och senare i samband med kollektionslanseringen inför våren 2022 som släpps i november.

Den nya identiteten är framtagen i samarbete med ‘A Studio’ i New York.

– Med vår nya varumärkesidentitet, vill vi definiera vår utveckling, markera en nya era för varumärkessuttryck och storytelling med en förnyad ambition för tillväxt och samtidigt hantera de negative effekterna av covid-19-pandemin haft på vår nuvarande prestation. Vi är obevekligt positiva inför framtiden och nästa kapitel för varumärket och dess historia, baserad på djupgående värderingar om gemenskap som driver Amsterdams unika anda, säger Frederick Lukoff, vd, Sctch & Soda, i en kommentar.

Butiksöppningarna i Sverige är en del i en större butiksexpansion för modemärket globalt och totalt öppnar Scotch & Soda 15 nya butiker och 12 shop-in shops världen över inom de kommande sex månaderna.

Butiksöppningarna i Europa inkluderar två butiker i Tyskland som öppnar i mars, en butik i Frankrike som öppnar i juni och därtill väntar nya och större butiker på hemmaplan i Nederländerna. Däribland varumärkets till dags dato största flagskeppsbutik som öppnar i ‘s-Hertogenbosch den 25:e mars.

Butiksöppningarna utökar butiksnätverket som i dag består av 225 butiker och 161 shop-in-shops globalt. Därtill har Scotch & Soda ett stort antal återförsäljare globalt.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125