23948sdkhjf

Tretorns moderbolag förvärvar Friluftsvaror – ska växa inom outdoor

Thevea Brands Group, där Tretorn och nya padelsatsningen Racqet ingår, förvärvar outdooraktören Friluftsvaror, grundad 1968. Förvärvet avser hela bolaget Friluftsvaror Intrade AB som blir ett dotterbolag till Thevea Brands Group och ska ledas av nya ägarens vd Magnus Månsson.

– Vi är inne i en mycket expansiv fas inom koncernbolaget Thevea Brands group med både stark tillväxt organiskt och genom förvärv. Vi ser stor potential på den här marknaden med ett fåtal ledande aktörer. Friluftsvaror kompletterar vår portfölj inom sport och outdoor med hårdvara såsom alltifrån tält till sovsäckar och stormkök och går väl i linje med vår ambition att demokratisera friluftslivet, säger Magnus Månsson, vd och koncernchef på Thevea Brands Group.

I varumärket finns webbutik, det egna varumärket Fjällmark samt en fysisk butik i Malmö där bolaget säljer sport- och outdoorprodukter från ett stort antal varumärken.

– Fjällmark blir ett eget varumärke som vi kommer fortsätta utveckla, designa, producera,marknadsföra och sälja. Det är ett fantastiskt märke som får oss att ta steget in i nya produktkategorier inom outdoor, säger Magnus Månsson.

Vid sidan av de ny ägarna Thevea Brands Group fortsätter David Dudas, inköpsansvarig, och butikschef Jonas Andersson som även ansvarar för e-handeln i bolaget.

– Thevea är på en fantastisk resa som vi gärna vill vara med på med stark expansion och flera synergieffekter när det kommer till att tillverka och sälja friluftsvaror, det kommer händamycket spännande saker framåt, säger David Dudas, inköpsansvarig hos Friluftsvaror.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063