23948sdkhjf

Vd för klädvårdsföretag prisad

Petra Ringström, vd och medgrundare till klädvårdsföretaget Steamery, tilldelades på tisdagen utmärkelsen Årets Kvinnliga Gasell. Priset delas ut av Dagens Industri tillsammans med ett antal partnerföretag.

”Hon får priset för sitt bidrag till att ändra kundbeteenden i en mer hållbar riktning i kombination med en stark tillväxt”, heter det i pressmeddelande.

– Där finns många spännande kvinnliga förebilder bland gasellerna. Vi på Grant Thornton är stolta över att för sjätte året i rad vara med och lyfta fram kvinnliga gaseller och entreprenörer. Årets undersökning visar att siffrorna tyvärr går åt fel håll när antalet kvinnliga gaseller går neråt. Därför blir priset ännu viktigare, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton och juryns ordförande.

Steamery säljer sina produkter, elektriska klädvårdsprodukter och tvättmedel, i mode- och designhandeln, med Europa som största marknad och USA som snabbast växande marknad. Bolaget är Gasellföretag för andra året och tillväxten under perioden 2016 till 2019 var 1 254 procent.

Utmärkelsen Årets Kvinnliga Gasell har delats ut sedan 2015 och tidigare pristagare är bland andra Reneé Voltaire som fick priset 2017 och Maria Mattsson Mähl som prisades 2018.

Motiveringen till priset lyder;

”Med slow fashion och kvalitetsmedvetenhet som affärsidé ligger detta bolag helt rätt i tiden. Genom innovativa produkter och smarta digitala strategier har företaget på kort tid bidragit till att ändra kundbeteenden i en mer hållbar riktning, bryta slit- och slängmentaliteten och göra klädvård modernt igen. Att bolaget verkar på en global marknad, har en makalös tillväxt och kombinerar det med samhällsnytta gör vd:n och medgrundaren till en sann förebild för andra entreprenörer.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094