23948sdkhjf

Nu öppnar Dedicated i Turin

Som Habit redan berättat i en längre intervju med grundaren och vd:n Johan Graffner från i våras så öppnar Dedicated yta på nya ekovaruhuset Green Pea i Turin. Nu stundar premiären. Öppningen är planerad till den 8 december. 

– Vi är väldigt stolta över att få öppna vår butik i Green Pea. Konceptet är visionärt och butiksmixen består av några av världens bästa hållbara varumärken. Med den här butiken vill Dedicated visa italienarna att ansvarsfullt producerat mode med låg Co2-påverkan också kan vara modernt och relevant utifrån ett populärkulturellt perspektiv, säger Johan Graffner, vd i en kommentar.

Green Pea, som italienaren Oscar Farinetti står bakom (även grundare till matkonceptet Eataly), är världens första varuhus med hållbarhetsfokus vilket passar Dedicated väl då företaget sedan 15 år tillbaka arbetar i mer hållbara material och i jersey och vävda plagg i GOTS och Fairtrade-certifierad bomull samt använder material som Tencel, Ecovero och ytterkläder i återvunnen polyester.

– Vi väljer alltid de material med den bästa kombinationen av lågt koldioxidavtryck, slitstyrka och känsla. 73 procent av vår produktion drivs av förnybar energi. 2021 blir vi dessutom klimatneutrala genom att kompensera vårt kvarvarande Co2-fotavtryck med trädplantering i Indien, säger Johan Graffner, vidare.

Green Pea ligger i närheten av gallerian Lingotto och bredvid "systerföretaget" Eataly. Ekovaruhuset kommer ha en yta på 15 000 kvadratmeter, fördelat på fem våningar. På taket ska det finnas en pool, en cocktailbar, en bastu och ett turkiskt bad, små minispa. Det finns även planer på att ta konceptet utomlands, har Oscar Farinetti tidgare sagt i en intervju med italieinska Corriere della Sera.  

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141