23948sdkhjf

De vinner hållbarhetspris

Under onsdagskvällen prisades fyra branschaktörer för sitt hållbarhetsarbete med utmärkelsen Encouragement for Action 2021.

För fjärde året i rad delade Stockholm Fashion District ut hållbarhetspriser för att uppmuntra till nya idéer, nya innovationer och nya affärsmodeller i modebranschen.

Kategorin Closing the loop vanns av Lin Kowalska som har grundat Popswap, en klädbytarapp som lanserades i augusti i fjol. De övriga nominerade var sajten Hyber.com som hyr ut barnkläder- och produkter, Nimble patch som ger söndriga barnjeans nytt liv, samt Stadsmissionen Remake.

Priset Fashion retail talks sustainability, där de nominerade var herrmodeajten Care of Carl, Hack your closet, Dedicated, Icebug och Ecosphere, gick till streetfashionföretaget Dedicated.

– Det här känns jättebra, sade en nöjd och glad Johan Graffner, vd och medgrundare, som var på plats för att ta emot priset.

Kategorin Fashion innovation där priset stod mellan Icebug, Coloreel, Easysize, Quizrr och Sellpy vanns av Coloreel. Medan Rave review knep priset Sustainable identity. De övriga nominerade var A new Sweden, Dedicated och Knowledge cotton apparel.

– Ett pris som detta är viktig pepp för oss, det behövs för det är ganska tufft. När vi startade för fyra år sedan var det ingen som jobbade med highend och upcycling. Nu har engagemanget och branchen vaknat upp, sade Josephine Bergqvist, medgrundare till Rave review, till Habit.

Hållbart mode kan vara lika attraktivt som något annat. Och för oss är det lika viktigt att vi gör kläder som både är hållbara och attraktiva.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156