23948sdkhjf

Habit livesänder Modebranschens dag och Habit Fashion Awards

Det årliga och uppskattade seminariet Habit Modebranschens Dag är tillbaka, och nu är det hög tid att anmäla sig. Habit livesänder branschdagen från Venue 81 i Stockholm den 19 november.

Habit Modebranschens Dag gästas av Indiskas vd Karin Lindahl, den danska modekonernen DK Companys vd och grundare, Jens Poulsen, och Thomas Gustafsson, vice vd på Mellby Gård – bolaget som under hösten 2019 köpte ut Kappahl från börsen.

De kommer bland annat att prata om branschens utmaningar, hur bolagen har tacklat pandemin, hur de ser på marknaden framåt och hur coronakrisen har förändrat modebranschen.

Gäst är även Arkets chefdesigner Anna Teurnell, som kommer att prata om vikten av god design, kvalitet och hållbarhet.

Sändingen fortsätter med Habit Fashion Awards 2020 – branschens egen prisutdelning. I år delas priser ut i kategorierna Årets modebutik, Årets denimleverantör och Årets logistikföretag. Vinnarna i det tre kategorierna presenteras under livesändingen. För fjortonde året i rad delar även Habit ut Årets hederspris som delas ut till den branschperson vars karriär och insatser har främjat det svenska modet alldeles extra genom åren. Läs om alla finalister här.

Under dagen delas även två modestipendier ut på 30 000 respektive 40 000 kronor. Bakom stipendierna står Salomon Dahan, vd för House of Saki, där Saki Sweden, Stand Studio och Rock and Blue ingår.

– Jag vill skapa möjligheter för nya talanger. Jag vill ge de som går på modeskolorna en chans att hamna rätt efter examen. Vi har en jobbig tid framför oss och det är inte lätt att komma in på arbetsplatser i dag. Därför är stipendierna ett sätt att sätta fart på aktiviteterna inom modeindustrin och uppmuntra till samarbete med designskolorna, säger Salomon Dahan.

Habit Modebranschens Dag, Habit Fashion Awards och utdelningen av stipendierna sänds live via Zoom och är kostnadsfritt.

För program och anmälan, klicka här.

JURY
Årets Modebutik
Mikael Sandström, ordförande Svensk Handel Stil
Vanessa Leporati, Stockholm Fashion District
Juryordförande: Kajsa Åström, Habit Sko & Mode

Årets Denimleverantör
Thomas Lundberg, Calik Denim
Magnus Senke, Senke Fashion AB
Peter Lindh, Alternative Purpose SC
Elin Larsson, Founder of Elco
Juryordförande: Freddy Bustos, Habit Sko & Mode

Årets Logistiklösning
Dan Crew, DHL
Haider Abdo, Returnado
Malin Wiger, Linköpings Universitet
Juryordförande: Görel Johansson, Transport & Logistik Idag

Habits Hederspris
Lotta Ahlvar, Stockholmsmässan
Helena Waker, Agenturföretagen/Stockholm Fashion District
Anders Bengtsson, Nilörn
Juryordförande: Freddy Bustos, Habit Sko & Mode

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modebranschens Dag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096