23948sdkhjf

De är finalister i Habit Fashion Awards

Nio mode- och logistikföretag har chans att vinna Habits branschpriser Årets modebutik, Årets denimleverantör och Årets logistiklösning.

Juryarbetet för att utse finalisterna i de tre kategorierna startade redan i våras. Efter ett gediget arbete av de respektive jurygrupperna är totalt nio finalister klara.

I kategorin Årets denimleverantör, som sponsras av Calik Denim, har jeansaktörer i hela Skandinavien chans att vinna. I år återfinns två varumärken från H&M och ett från danska Bestseller: Weekday, Arket och Jack & Jones.

– Samtliga håller superhög nivå, säger juryns ordförande Freddy Bustos. Weekday-teamet med Zari Forslund, assortment manager accessories and denim, är otroligt duktigt, och imponerar med ett ambitiöst hållbarhetsarbete, vilket även Arket gör med Anna Teurnell, chefdesigner, som tänker hållbart från produkt till butikskoncept. Jack & Jones med sina 30 år i branschen investerar i framtiden genom täta samarbeten med sina tillverkare med hållbarhet i fokus, Freddy Bustos vidare.

I kategorin Årets logistiklösning, som sponsras av DHL, är årets finalister följande: Eton Shirts i Gånghester, barnklädesvarumärket Mini Rodini i Stockholm och Hyber – en prenumerationstjänst för barnkläder med både nya och återanvändna plagg.

Det här året har det varit och kommer bli svårt att utse vinnaren i Årets logistiklösning. Det är många företag där hållbar logistik ligger högt på agendan. Årets finalister står alla för nytänkande, smarta och smidiga logistiklösningar, men har också stort fokus på att kombinera hållbara tjänster med hållbara produkter, säger Görel Johansson, juryns ordförande och mediechef på tidningen Transport och Logistik Idag.

Västerås ser ut att ligga bra till som årets modemeteropol att döma av finalisterna i kategorin Årets modebutik – ett pris som sponsras av Svensk Handel. Där återfinns nämligen två butiker i Västerås och en i Luleå. Finalisterna är Nya Thulins som drivs av Christoffer Göthlin, Kennedies i Erikslund, Västerås, som Christian Pennerborn och Peter Holmqvist står bakom samt Jeansbolaget i Luleå som rattas Dennis Wallenberg.

– De är värdiga vinnare alla tre. Trots att modebranschen har det tufft, särskilt den fysiska modehandeln, finns det många duktiga butiksägare som både visar tillväxt och lönsamhet i svåra tider. Även under pandemin. Det är därför priset är så viktigt; att belöna dem som kämpar hårt med goda resultat, säger Kajsa Åström, chefredaktör för Habit och juryns ordförande.

Vilka de slutliga vinnarna är, avslöjas först den 19 november på Venue 81 i Stockholm, då Habit live-sänder Habit Fashion Awards. Då presenteras även vinnaren av det fjärde och sista priset, Årets hederspris, som delas ut till en branschperson vars karriär och insatser har främjat det svenska modet alldeles extra genom åren.  

Samma dag, den 19 november, live-sänder Habit även branschseminariet Habit Modebranschens Dag som gästas av Karin Lindahl, Indiska, Jens Poulsen från DK Company och Thomas Gustafsson från Mellby Gård. 

För anmälan och program, klicka här. Det är kostnadsfritt att delta. 

FINALISTER 2020, Habit Fashion Awards:
Årets denimleverantör
Weekday
Arket
Jack & Jones

Årets logistiklösning
Eton Shirts
Mini Rodini
Hyber

Årets Modebutik
Nya Thylins, Västerås
Kennedies, Erikslund, Västerås
Jeansbolaget, Luleå

JURY
Årets Modebutik
Mikael Sandström, ordförande Svensk Handel Stil
Vanessa Leporati, Stockholm Fashion District
Juryordförande: Kajsa Åström, Habit Sko & Mode

Årets Denimleverantör
Thomas Lundberg, Calik Denim
Magnus Senke, Senke Fashion AB
Peter Lindh, Alternative Purpose SC
Elin Larsson, Founder of Elco
Juryordförande: Freddy Bustos, Habit Sko & Mode

Årets Logistiklösning
Dan Crew, DHL
Haider Abdo, Returnado
Malin Wiger, Linköpings Universitet
Juryordförande: Görel Johansson, Transport & Logistik Idag

Habits Hederspris
Lotta Ahlvar, Stockholmsmässan
Helena Waker, Agenturföretagen/Stockholm Fashion District
Anders Bengtsson, Nilörn
Juryordförande: Freddy Bustos, Habit Sko & Mode

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125