23948sdkhjf

E-HANDEL: Här är kategorierna som sålde som smör

Försäljningen av smycken och accessoarer som klockor, väskor och solglasögon har ökat under sommarmånaderna med en topp under juni. En storsäljare under juli månad var sexleksaker. 

Produkter till hemmet och till trädgården, samt sport- och fritidsutrustning har handlats under hela sommaren. Så även kläder och skor. Allt enligt betalningsleverantören Klarna, vars statistik bygger på transaktioner från svenskarnas e-handlande.

I Klarnas sammanställning kan det även utläsas var i landet de populäraste produkterna har köpts. Modeprodukter, som kläder och skor, har varit mest populära i folktäta regioner som Skåne och Västra Götaland samt i storstäderna Malmö, Stockholm och Göteborg. Sport- och fritidsutrustning har varit populära i bland annat Jämtland och Norrbotten, medan hem- och trädgårdsutrustning har varit mest efterfrågad på Gotland.

I rapporten framgår det att andelen köp från mobiltelefon har ökat med 10 procent under sommaren samt att män stod för 43 procent av köpen under juli, vilket är en ökning med 3 procentenheter jämfört med juli 2019.

   

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109