23948sdkhjf

Lexington etablerar sig i Polen och öppnar första butiken i Paris

Företaget fortsätter att expandera på flera marknader trots coronakrisen.

Lexington Company etablerar sig nu i Polen tillsammans med en ny väletablerad agentur som distribuerar flera internationella märken inom hemtextil och har en bra distribution i såväl fysisk handel som online. Samarbetet rör främst home-sortimentet.

”Lexington ser en stor potential i Polen som har en växande ekonomi och cirka 40 miljoner invånare”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

I Frankrike byter Lexington Company samarbetspartner från juni och passar samtidigt på att öppna sin första butik i Paris. Butiken blir en pop up-butik samt ett ”showroom” beläget i de centrala delarna av huvudstaden, i närheten av det exklusiva varuhuset Le Bon Marché. Butiken kommer att visa hela Lexingtons sortiment både inom heminredning och mode.

– Vi har i många år funnits representerade i Frankrike på flera varuhus men aldrig tidigare med en fristående butik, säger Kristina Lindhe, vd och grundare av Lexington Company.

Under våren har också flera nya internationella marknadsplatser öppnats och då främst inom mode. La Redoute i Frankrike har följts av Zalandoi Norden och Tyskland samt flera andra.

– Vi tror väldigt mycket på möjligheten med marketplaces framöver. Vi har kommit igång bra med flera enheter och kommer att fortsätta den här expansionen under hösten. Under coronakrisen har onlinehandeln överlag haft en positiv utveckling och tajmingen för nya marketplaces har varit helt rätt, konstaterar Kristina Lindhe.

I Italien har bolaget ingått avtal med en ny agentur som har flera andra internationella hem-märken i sin portfölj och god distribution på varuhus som exempelvis La Rinascente och Hi Tech.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
NYTT NUMMER: Nyckeltalen för 325 bolag / Ellen Dixdotter i stor intervju / Sneakersuccén Veja
Stronger topprekryterar från konkurrent
Sandra Roos: Alla kommer inte hinna ställa om i tid
Swedish Fashion Association ställer in Stockholms modevecka
Detta är årets färg 2023
H&M-topp går till riskkapitalbolaget eEquity
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094