23948sdkhjf

Designer-ess till Habits frukostforum

Funderar du på att ta nästa karriärkliv i branschen? Låt dig inspireras av en rad framstående designer under Habit frukostforum.

Att göra karriär i modebranschen står på agendan under frukostseminariet den 25 mars i Stockholm. Minna Engström Heino, kreativ ledare på Nordiska textilakademin, lyfter frågan om möjligheter att utvecklas och ta nästa steg i karriären.

Under frukosten medverkar Jessy Heuvelink som nyligen utsågs till kreativ chef för Whyred. Jessy Heuvelink har bland annat arbetat på ledande kreativa poster hos J.Lindeberg, Victor & Rolf och Adidas samt Rock and Blue, Saki, Greater than A och Oscar Jacobson.

En annan rutinerad designer som gästar frukosten är Åhléns kreativa chef, Carin Wester. 2004 lanserade hon sitt självbetitlade varumärke – en prisad och stilren etikett för dam och herr. I dag säljs Carin Westers damlinje exklusivt på Åhléns. Carin Wester har även en bakgrund som kreativ chef på streetwear-baserade WeSC.

På plats finns även Amanda Borgfors Mészáros, designer hos ATP Atelier, och som är i färd med att starta sitt eget varumärke. Hon tog examen på Beckmans designskola 2018 och förärades nyligen Ellegalans nykomlingsstipendium. För henne är utbildning a och o.
– Jag har värderat den väldigt högt. För mig är det viktigt att inte stressa fram karriären, jag ska ju jobba hela livet. Därför har jag passat på att plugga och har pusslat ihop olika utbildningar, berättar hon för Habit.

Under sin utbildning på Nordiska textilakademin (då Nordisk designskola), praktiserade hon hos designern Marcus Larsson, som också han deltar under frukosten. 2006 lanserade han varumärket Ljung och driver sedan fyra år tillbaka varumärket ensam. Marcus Larsson lovar att frikostigt dela med sig av sina karriärtips.

Habit frukostforum arrangeras tillsammans med Nordiska Textilakademin.

För anmälan, klicka här

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094