23948sdkhjf

Aéryne i konkurs

Modemärket Aéryne grundat av Siri Vikman och som lanserades 2014 har på egen begäran försatts i konkurs vid Borås tingsrätt, vilket Breakit var först med att berätta.

Bolaget har dels lämnat in en egen ansökan om konkurs, undertecknad av styrelsesuppleant och firmatecknare Mats Vikman, som inkom till tingsrätten den 7 november.

Därtill lämnade ett bolag i Jönköping den 22 oktober  in en konkursansökning mot Aéryne då bolaget har fordringar om drygt 115 000 kronor.

Den 1 november kunde Breakit avslöja att det kärvade rejält för Aéryne och i den seanste årsredovisningen, undertecknad av Siri Vikman, framgick att modebolagets framtid kunde vara hotad då bolaget led av likviditetsbrist efter neagtivt resultat och en kontrollbalansräkning hade upprättats.

2018 omsatte modebolaget enligt tidningen  2,7 miljoner kronor jämfört med 2,2 miljoner året dessförinnan. Förlusterna ökade från - 4 miljoner kronor till - 7,5 miljoner kronor. 

I en intervju som Habit gjorde tidigare i år framgick att investeraren Gert Nordin, vd 3Unit, äger 25 procent av modeföretaget medan Siri Vikman är majoritetsägare och därtill finns ett antal minoritetsägare som varit med från varumärkets start.

Till Habit sa Siri Vikman då att bolagets redovisning för 2018 inte heller skulle bli ”rolig att visa omsättningsmässigt men att det för 2019 verkligen smällt till.”

I höstas skrev Habit i en intervju med Siri Vikman att bolaget ämnar ställa om hela sin produktionsmodell och gå från att arbeta med lagerförda produkter och återförsäljare till att producera på beställning.

Siri Vikman och Aéryne har nyligen även lanserat ett designsamarbete med Gina Tricot.

Nu uppger Siri Vikman till Breakit att ”jag känner en enorm sorg, jag har byggt Aéryne tillsammans med mitt fantastiska team i 5 år år och det har varit helt fantastiskt likväl som det varit utmanande".

Hon skriver vidare till tidningen att "Det känns otroligt tufft eftersom det finns så mycket potential i att ställa om till en grön produktionsmodell, men förlusten från B2B tyngde oss och det var avgörande tillslut för investerare". 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11