23948sdkhjf

Aéryne i överskottssamarbete med Gina Tricot

Lanserar samarbetskollektion i oktober.

Gina Tricot och Siri Vikmans Aéryne har skapat en specialdesignad kollektion, framtagen av överskottstyger hos kedjan, och i små kvantiteter.

I kollektionen ryms kostymer, toppar och klänningar och accessoarer också med en genomgående symbol, i mönster på plagg och i smycken, designad av Aérynes kreativa chef Lovisa Malmberg Gomis.

Vi på Gina Tricot jobbar ständigt för att hitta nya vägar och det känns jätteintressant att skapa plagg av material som redan finns. Detta är ett helt nytt arbetssätt för oss som vi är oerhört stolta över. Viktigt för oss är att arbeta med full transparens, på plaggens etiketter hittar kunden adresser till våra fabriker och produktionsenheter, säger Emma Garrote, global produktions- och hållbarhetschef på Gina Tricot i en kommentar.

Aérynes Siri Vikman syns själv i kampanjen tillsammans med artisten Janice och Monika Mellin,designchef hos modekedjan.

Aéryne X Gina Tricot lanseras i sju av kedjans butiker samt i webbutiken den 10 oktober. 10 procent av försäljningen går till arbetet för en jämställd värld fri från diskriminering och våld mot kvinnor och flickor via modekedjans samarbete UN Women Sverige.

Siri Vikman gick nyligen ut och berättade att hon med det egna varumärket nu ställer om till att endast producera genom att sy upp på beställning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078